SIS Schoonmaak neemt nog verder afstand in DKM Tools League

In de Nederlandse Eredivisie Driebanden schitterde Horn vandaag, zondag, met een 40 in 14, een week geleden deed hij dat ook in de bundesliga met 50 in 14.

Bij SIS Schoonmaak was Eddy Merckx winnaar in de altijd mooie Belgische affiche tegen Roland Forthomme

05 februari 2023

De Duitse wereldspeler Martin Horn (52) moest de World 3-cushion Grand Prix in Korea missen, maar heeft na een moeilijke periode twee prachtpartijen laten zien. In de Nederlandse eredivisie schitterde Horn vandaag, zondag, met een 40 in 14, een week geleden deed hij dat ook in de bundesliga met 50 in 14. ,,Ik kon jammer genoeg niet naar Zuid Korea, omdat mijn schoonmoeder net voor Kerstdag was overleden. Mijn hoofd stond niet naar biljarten en ik kon geen 18 dagen weggaan van mijn familie.'' Deze week reist Martin Horn wel naar de World Cup in Ankara. Voor zijn team van Bousema Lochem was Horn deze zondag matchwinnaar in de thuiswedstrijd tegen Post Luchtkanalen in een superieure wedstrijd tegen Leslie van Neyen. Horn bleef zijn tegenstander ver voor met 40-15 in 14 (hoogste serie 9). Twee andere Bousema-spelers tekenden voor de maximale winst: Frans van Schaik tegen Wilco van Wijk met 40-34 in 29 (serie 11) en Stefan Galla tegen Erwin Hens met 40-18 in 21. Voor Bousema verloor alleen Johan Loncelle van Marc Celen met 40-35 in 33 beurten.

 

Martin Horn, twee prachtige partijen in twee weken: 50 in 14 in Bundesliga, 40 in 14 in eredivisie

 

Martin Horn's blakende vorm was al eerder te zien in de bundesliga, waar hij op 29 januari (één dag na zijn 52e verjaardag) de Fransman Jérôme Barbeillon versloeg met 50-22 in 14. In die partij stond de Duitser na 11 beurten met 21-18 achter, maar was hij drie beurten later aan de finish met drie prachtige series van 14, 6 en 12. ,,Ik voel me weer helemaal vrij en heb heel veel zin in de World Cup van Ankara'', zei Martin Horn zondag na zijn partij.

In de 13e ronde behaalde SIS Schoonmaak, de koploper, zijn 11e overwinning met 6-2 tegen STZ Zundert en liep de nummer 1 weer een puntje verder uit door het gelijkspel van Cues&Darts en Dekker Keukens. Woonwonder/Hartje kwam met een voortreffelijke 7-1 overwinning terug van de derby tegen Team Eekhoorn en behoudt de (gedeelde) tweede positie. Topbiljart Zundert, ondanks het verlies tegen SIS Schoonmaak, voert de middenmoot aan met 15 punten voor Team Eekhoorn (12), Dallinga (dat een vrije zondag had door het terugtrekken van A1 Biljarts) en Bousema, beide met 11 punten.

De subtopper tussen Cues&Darts en Dekker Keukens had voor het thuisteam winnaars in Huub Wilkowski en Wesley de Jaeger tegen Gerwin Valentijn (40-24 in 28) en Henk Blauwblomme (40-36 in 31). De kopmannen van het Tilburgse team lieten de volle winst liggen: Pierre Soumagne verloor nipt van Dave Christiani (40-38 in 32) en Jack van Peer ruimschoots van Barry van Beers (40-27 in 31).

Bij SIS Schoonmaak was Eddy Merckx winnaar in de altijd mooie Belgische affiche tegen Roland Forthomme. Merckx, vorige week teruggekeerd van de World Grand Prix in Zuid Korea en deze week alweer in de World Cup in Ankara, was de betere speler met 40-22 in 18. Jean van Erp versloeg Francis Forton in een spannend eindgevecht met 40-37 in 29, Martien van der Spoel hield de matchpunten bij SIS door winst tegen Rik van Beers (40-31 in 25). Voor Zundert toonde alleen Sam van Etten zijn uitstekende vorm na terugkeer uit Zuid Korea. De Noord-Hollander redde de eer voor ijn team door winst tegen Raymund Swertz (40-30 in 25).

 

Eddy Merckx op archiefbeeld van Ton Smilde, op de Night of the Magic Balls

 

Woonwonder kwam als grote winnaar uit de derby in De Eekhoorn door overwinningen van Frans Martens, Erwin Kivits en Ismail Yasin, de supersterke kopman van het team die Peter Ceulemans met 40-32 in 27 terugwees. Erwin Kivits versloeg Frans van Kuyk, Frank Martens versloeg Jerry Hermans en Kurt Ceulemans speelde gelijk met Harrie van de Ven voor de uiteindelijke 1-7 van de bezoekers.

Burgmans Biljarts en J&F Auto's deelden de winst, waardoor de twee teams op de voorlaatste plaats blijven met 10 matchpunten, Burgmans met 1 wedstrijd minder gespeeld. Jeffrey Jorissen was de beste winnaar tegen Davy van Havere met 40-27 in 24, Glenn Hofman versloeg Anno de Kleine met 40-35 in 34, Bart Ceulemans won van Joey de Kok met 40-35 in 29 en Marco Janssen van Therese Klompenhouwer met 40-28 in 28.

 

Sam van Etten, na zijn terugkeer uit Zuid Korea een mooie overwinning op Raymund Swertz

 

Dave Christiani, in de subtopper tussen Cues&Darts en Dekker Keukens een nipte, maar prima, maar kostbare overwinning op Pierre Soumagne met 40-38

 

Tekst: Frits Bakker
Archieffoto's: Ton Smilde

Kozoom League Driebanden Eredivisie/Topklasse
Volg ons online