SIS Schoonmaak dichter bij wintertitel

Hagenaars winnen in achtste ronde, concurrentie verspeelt een punt, want Prinsen en Ledermode spelen gelijk

11 november 2018

DEN HAAG/HAARLO - De voorsprong van SIS Schoonmaak is weer met een puntje verhoogd, de wintertitel komt zo langzamerhand in zicht voor de Hagenaars. Met drie punten voorsprong in de Buffalo league en nog drie wedstrijden te spelen in dit jaar lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Toch kunnen de Hagenaars niet te vroeg juichen: voor het nieuwe jaar staan er nog wedstrijden tegen Bousema, L&B Ledermode en net voor de kerstdagen de topper tegen HCR Prinsen op de kalender. Toevallig leden twee van die drie achtervolgers vandaag in de achtste ronde puntverlies, niet in de laatste plaats, omdat Prinsen en Ledermode de topspelers Dick Jaspers, Eddy Merckx en Eddy Leppens door een toernooi in Korea misten.

Dick Jaspers vierde in dat verre land een prachtig succes. Zijn team speelde tegen L&B Ledermode gelijk in een wedstrijd die bij de pauze op 2-2 stond en waarin de twee partijen van de kopmannen in een remise eindigden. Dave Christiani forceerde voor Ledermode met een late serie van acht een gelijkspel tegen Anno de Kleine (in 32 beurten), Jelle Pijl had voor Prinsen lang uitzicht op winst, maar deelde de matchpunten met Peter De Backer.

Bousema Lochem haalde in een matige partij wel de maximale buit binnen in de thuiswedstrijd tegen Hartje van Wanrooy. De Brabanders leidden bij de rust met 3-2, omdat Frans van Schaik werd gevloerd door Frank Martens en Wesley de Jaeger gelijkspeelde tegen Harrie van de Ven. De Galla broers sleepten de 5-3 winst door de finish met zwaarbevochten winstpartijen op Spoormans en Broeders in 49 en 45 beurten.

SIS Schoonmaak kon profiteren met een 7-1 overwinning op STZ Zundert, dat de rol nu wel definitief lijkt te lossen. Alleen Peter Ceulemans zorgde voor dreiging, onder meer door een vroege serie van tien. Meer dan een remise tegen Jean van Erp leverde dat niet op. De andere drie SIS spelers wonnen hun partij. Glenn Hofman zegevierde knap tegen Roland Forthomme (40-33 in 27), Raimond Burgman en Jeffrey Jorissen vloerden de Van Beers broers in 23 en 26 beurten.

Birol Uymaz dirigeerde het team van A1 Biljarts naar een 6-2 winst op Burgmans. 't Ivoor won de thuiswedstrijd tegen Dallinga.com met 6-2 en Team Eekhoorn haalde de volle winst weg bij Aardexpress (6-2) waar Kurt Ceulemans in 19 beurten een van de beste partijen van deze speeldag liet noteren. Ronny Lindemann, die Frans van Kuyk versloeg, was nog één beurt eerder aan de finish en was de beste speler van deze speelronde in de Buffalo league.

De stand bovenaan:
1 SIS Schoonmaak 8-15
2 L&B Ledermode 8-12
3 HCR Prinsen 8-12
4 Bousema Lochem 8-12
5 STZ Zundert 8-9
6 't Ivoor 8-8
7 Dallinga.com 8-8.

Tekst: Frits Bakker

Foto Kurt Ceulemans

Buffalo League Driebanden
Volg ons online