Semih Sayginer terug in Nederland

Turkse sterspeler geeft demonstratie en speelt competitie met TOVV/Royal Pro

01 december 2016

VLAARDINGEN - Daar was-ie dan, Semih Sayginer, eindelijk weer eens terug in Nederland. Hoe lang het geleden was? ,,Ik denk van de World Cup in Sluiskil in 2005'', groef hij diep in zijn geheugen, gisteravond in het Oogh van Vlaerdingh, waar hij vrijdagmiddag was gearriveerd. Morgen, zaterdagavond om 20.30, geeft Semih daar een demonstratie, zondag speelt hij competitie met TOVV/Royal Pro tegen Burgmans Biljarts. ,,Voor de demonstratie zaterdagavond hebben we 185 kaartjes verkocht, dat wordt een lekkere volle zaal'', vertelt Danny Molier. ,,Hij maakt er serieus werk van, want is al vanaf vanmiddag met klanten aan het trainen.'' Zondagmiddag is Semih kopman van het team van TOVV. Hoe vaak hij dat zal doen dit jaar? Danny Molier: ,,Dat hangt onder andere ook van Nikos Polychronopoulos en Birol Uymaz af, hoe vaak die komen. En of we de play-offs halen.

Semih Sayginer maakte in zijn Nederlandse periode tussen 2000 en 2003 deel uit van het team van Van Wanrooij, dat onder leiding stond van Ton Smilde en in die jaren speelde met Torbjörn Blomdahl, Sayginer, Arie Weijenburg en Clemy van Wanrooij. In 2002 en 2003 won het topteam de Europacup, het Nederlands kampioenschap en de Nederlandse beker. Toen Sayginer het team verliet, kwam Dani Sánchez als vervanger, later maakte ook Jean van Erp deel uit van het kampioensteam.

Zondagmiddag is de Belg Marco Janssen zijn tegenstander. Het Oogh van Vlaerding wordt voor die wedstrijd iets verbouwd. ,,We zetten tribunes neer om het publiek te kunnen bergen'', aldus Molier. Marco Janssen keert na een absentie van een week terug in het team van Burgmans. ,,Het wordt misschien mijn enige kans om tegen Semih Sayginer te spelen'', verheugt hij zich op de wedstrijd.

STZ Zundert en Buffalo.nl spelen zondag tegen elkaar in D'n Hoek. Het zou de revanchewedstrijd kunnen heten van de finale voor het Nederlands kampioenschap, dat dit jaar door Buffalo.nl werd gewonnen in een tweekamp. Glenn Hofman versloeg toen Roland Forthomme in beide ontmoetingen.

Foto Semih ©Stefan Osnabrug

Artistiek Driebanden
Volg ons online