Sander Jonen maakt comeback na zware ingreep

Sander Jonen heeft in de Grand Prix in Den Haag een voorzichtige comeback gemaakt, na de zware gezichtsoperatie die hij op 5 oktober heeft ondergaan.

01 november 2016

,,Ik heb het geprobeerd, maar het gaat nog heel moeizaam. Ik heb nog geen conditie en mijn nek zit zo strak, dat ik niet diep genoeg kan staan’’, zei de Amsterdammer, die als derde in zijn poule eindigde met 0.746 gemiddeld en zich niet kon plaatsen. De Grand Prix in Biljartcafé Jorissen werkte deze week de laatste kwalificaties af.

 

De ingreep die Sander Jonen moest ondergaan duurde in totaal dertien uur. ,,Ik heb een aardige tik gehad, maar gelukkig is het moeilijkste achter de rug’’, legt hij uit. ,,Het was zeker zwaar: ze hebben een totale renovatie gedaan van de linkerkant van zijn gezicht. En nadat ik was bijgekomen uit de narcose, hebben ze me weer in slaap gebracht voor vijf dagen.’’

 

De operatie is geslaagd, kreeg hij later te horen. ,,Eerst moest nu alles genezen en ik moet fitter worden. En dan over een paar maanden volgt de plastische chirurgie. Mijn kin staat een beetje scheef en mijn huid moet worden rechtgetrokken. Het wordt een traject van zes maanden. Ik weet zeker dat ik er sterker uit zal komen.’’

 

Herman Slikker was de beste man in de laatste kwalificatieronden met 1.395 gemiddeld.

 

Het overzicht van de poules:

 

Poule A:

Hans de Groot en Menno de Vries eindigen beide met vier matchpunten en respectievelijk 0.869 en 0.810. Sander Jonen verliest met 30-26 van Menno de Vries (39 beurten) en met 30-27 in 32 van Hans de Groot.

 

Poule B:

Peter Vlaar en Huub Wilkowski blijven ongeslagen met 1.090 en 1.000 gemiddeld. Herman van Daalen van Buffalo.nl weet zich niet te plaatsen.

 

Poule C:

De hoofdrollen zijn voor Peter Berndsen en Adrie Demming met 1.034 en 1.000, de beste partij van Peter Berndsen tegen Tom Paris (30-18 in 23).

 

Poule D:

Eric van Hoorn wint zijn twee partijen en eindigt met 0.625 gemiddeld voor Ruud Nieuwenburg met twee punten en 0.815.

 

Poule E:

Herman Slikker speelde een uitstekende kwalificatiereeks: hij versloeg Hans Hanegraaf met 30-18 in 18 beurten en Wim Stroef met 30-17 in 25. Tom Beemsterboer gaat als tweede man mee over met twee punten en 0.981.

 

Poule F:

Raymon Groot en Albert Kooistra zegevieren in hun twee wedstrijden en finishen met 0.967 en 0.800.

 

Poule G:

Twee spelers met vier matchpunten: Paul Bruijstens met 1.132 en Wim van Cromvoirt met 1.000. Jim Anneveldt mist de kwalificatie net als Ludo Kools.

 

Poule H:

Robert Koster en Jan Vos, twee uitblinkers uit de vorige ronden, slagen er niet in om ook deze ronde te overleven. Wilco van Wijk is poulewinnaar met vier punten en 1.000 voor Peter Heerkens met 3 punten en 0.705.

 

Vanmorgen, woensdag 2 november, vervolgt het toernooi en komen de eerste geplaatste spelers in actie.

 

11.00: Dick Jaspers-Wilco van Wijk

Kay de Zwart-Menno de Vries

Jean Paul de Bruijn-Hans de Groot

Jeffrey Jorissen-Peter Heerkens

13.00: Jean van Erp-Raymon Groot

Jerry Hermans-Adrie Demming

Barry van Beers-Peter Berndsen

Martien van der Spoel-Albert Kooistra.

 

Artistiek Driebanden
Volg ons online