Remco Teigeler KNBB Coach Jong Oranje

"In Remco zien we iemand die tot een boegbeeld kan uitgroeien, een enorm gepassioneerde trainer/coach, iemand die vol voor de jeugd gaat"

21 januari 2019

KNBB Sectie Pool heeft een nieuwe Coach Jong Oranje: Remco Teigeler. Teigeler is afkomstig uit Oosterhout, Noord Brabant, en krijgt de selecties Jongens U17, Jongens U19 en Meisjes U19 Poolbiljart onder zijn hoede.

 

 

Teigeler (48) is sinds midden jaren ’80 actief binnen de poolwereld, vervult in het dagelijks leven een logistieke functie bij een groot Japans concern, is toegewijd vader van drie en tegenwoordig in de poolwereld vooral bekend van zijn eigen opleiding “Coachje Poolopleiding”.

 

 

Teigeler: “Toen ik met de sport in aanraking kwam, was er eigenlijk niet zoiets als een pooltrainer. Ik vond dat gek en heb mezelf daarin verdiept en een eigen opleiding ontwikkeld. Deze aanstelling is voor mij de vervulling van een lang gekoesterde wens. Ik heb er enorm veel zin in en zie er naar uit om aan de slag te gaan.”

Maarten Combrink (KNBB): “We zijn op zoek gegaan naar een boegbeeld voor onze jeugdopleiding. Er zijn de afgelopen jaren meer wisselingen geweest in de begeleiding van de jeugd dan ons lief is. In Remco zien we iemand die tot zo’n boegbeeld kan uitgroeien, een enorm gepassioneerde trainer/coach, iemand die vol voor de jeugd gaat. Zijn kracht ligt in het aanbrengen van een goede structuur.  Van daaruit kan hij gaan bouwen aan de toekomst van het Nederlandse Poolbiljart.”

 

 

Tekst: KNBB Sectie Pool
Foto's: Stefan Osnabrug

 

 

Jeugd/Junioren Opleiding Poolbiljart
Volg ons online