Piet Lamberiks 50 jaar lid Vilt '68 - en Erelid KNBB!

Erelidmaatschap uitgereikt door Jaap Labrujere vanwege Piet's grote verdiensten voor de biljartsport, en zijn jarenlange inzet voor de KNBB

04 april 2018

Op 24 maart 2018 vierde het Limburgse BC Vilt’68 haar gouden jubileum. De vereniging werd opgericht in februari 1968 in het toenmalige Hotel-Café van Jean Grispen. Toen het hotel werd veranderd in appartementen, moest Vilt' 68 op zoek naar een andere gelegenheid, en in zijn totaliteit is de club nog zes keer verhuisd. Het meest aantal jaren was Vilt '68 in de Geulhemermolen en Café Noben; nu is het clublokaal gevestigd in Café-Feestzaal Cascade.

24 maart was een bijzondere dag voor Vilt '68. Op deze dag waar het 50-jarig bestaan werd gevierd, stonden drie leden van het eerste uur naast elkaar: Jean Grispen, Caspar Blom en Piet Lamberiks. In dit artikel (klik op Editie Maart, pagina 13) op Markant Zuid-Limburg vindt u een uitgebreid sfeerverslag.

 

 

Voor dit mooie jubileum werden zowel de vereniging als de drie gouden jubilarissen gehuldigd door Jaap Labrujere, voorzitter van KNBB Vereniging Carambole.

Piet Lamberiks kreeg op deze gelegenheid uit handen van Jaap het Erelidmaatschap van de KNBB uitgereikt. Dit voor Piet's grote verdiensten voor het Nederlandse biljart,en zijn jarenlange inzet voor de KNBB. Piet was sinds de structuurverandering in 2018 bondsraadslid en meerdere jaren actief in diverse commissies waaronder de Financiële Advies Commissie (FAC). Sinds december 2017 is Piet bondspenningmeester.

Enkele van Piet's verdiensten op een rij:

  • 50 jaar lid van Vilt '68, incl. aantal jaren bestuurderschap van de vereniging
  • In 1991 voorzitter van het district Maastricht e.o.
  • Van 1993 tot 2000 voorzitter van de KNBB
  • Van 1998 tot 2003 lid van het sectiebestuur Driebanden, op dringend advies van de Commissie Nijpels
  • Van 2009 tot 2018 lid van de Bondsraad van de KNBB
  • Sinds kort, penningmeester van de KNBB

 

 

Namens de KNBB feliciteren wij Piet van harte met dit Erelidmaatschap, en danken we hem nogmaals voor zijn grote bijdragen aan de biljartsport.

 

Overzicht alle Ereleden KNBB

 

Tekst: KNBB/Vilt '68, met dank aan Jaap Labrujere
Uitgelichte foto Jean Grispen, Piet Lamberiks, Caspar Blom: Vilt '68, met dank aan Markant Zuid-Limburg
Foto uitreiking Erelidmaatschap KNBB met dank aan Jaap Labrujere

 

Erelid KNBB Labrujere, Jaap
Volg ons online