Op Weg naar Nieuwegein

Verslag Gewestelijke Halve en Hele finale C4, Gewest West-Nederland afdeling zuid, door Ferry van Stralen (wedstijdleider BV Jacobswoude)

28 mei 2017

In het weekend van de tropische-temperaturen-terwijl-het-toch-echt-pas-mei is, van de historische overwinning van Tom Dumoulin, van de comeback van FC Utrecht en van de klassieker NEC-NAC, werd overal in den lande biljart gespeeld in wat we kunnen noemen 'De Weg Naar Nieuwegein'.

Via Fred Pruis van BV Jacobswoude kregen we dit mooie verslag binnen van de gewestelijke finale C4, geschreven door Ferry van Stralen. Bij dezen onverkort, en ongewijzigd weergegeven!

 

 

Gewestelijke halve en hele finale C4 gewest west-nederland afdeling zuid, welke gespeeld werden bij RBV en bij bv Jacobswoude.

Wat een warmte en wat een weekend. Wie had kunnen denken dat het zo warm werd, wie had kunnen denken dat het dat team dat naar het NK mag uit dit gewest is.... ?? Dat zijn vragen die we vooraf konden stellen, maar geen idee hadden dat het zo zou zijn. Buiten temperaturen van tegen de 30 graden en hoger op zaterdag tijdens de halve finale en eronder op finale dag. Erg lekker weer, maar niet om te biljarten.

Toch verschenen er op zaterdag bij RBV en Jacobswoude elk 4 teams die de strijd aan zouden gaan voor ticket naar het NK.

Ik kan alleen spreken over hoe het bij bv Jacobswoude er aan toe ging en zal dat ook kort doen.

De teams van O.N.A., Merwehof, Pepersteeg en De Kleine Confiance streden zaterdag voor een plekje in de finale.
De wedstrijden werden kriskras gespeeld en dat gaf naar onze mening een strijd tot het eind, elke carambole telde en niemand wist eigenlijk hoe het eindigen ging. Biljartpoint was een raadsel gedurende dag, want dat bleef lang leeg. Maar met nog 6 wedstrijden te gaan, werd het spannender, wie zouden door gaan? Pepersteeg had lang de beste papieren, maar toch hier en daar verzwakte ze. De Kleine Confiance was nog kandidaat en O.N.A. ook. O.N.A. is een team met 2 jonge knapen.

Vorig jaar kampioen en ook dit seizoen weer. Merwehof was een soort van outsider.
Tot op laatst was spannend wie er door mochten en uiteindelijk werden dat met op nr1 De Kleine Confiance en nr2 Pepersteeg.
Toch weer mooi dat een team uit V&R naar de finale was. Helaas eindigde het voor O.N.A. en Merwehof hier....

Goed en dan is het zondag, met nr1 en 2 van Poule B erbij, O.V.A. en Merwehof, wat zal het gaan brengen...??? Ook zondag is het warm, dus wie weet...??
Nou zodra het 11 uur werd, opening gedaan en met paar kleine aanloopprobleempjes de 1e wedstrijden gestart. Je zag dat iedereen toch weer bereid was ervoor te gaan, maar ja op eind, zullen er helaas 3 afvallen....
Al langzamerhand dat de dag duurde en wedstrijd voor wedstrijd ingevuld werden, werd er toch zo nu en dan eens aandachtig naar de tussenstand gekeken. Conclusie was al heel snel "dit zegt nog niks". en dat deed het ook niet.

Pas bij de laatste 4 wedstrijden van de dag, was duidelijk dat helaas O.V.A. en Pepersteeg het niet gingen redden. te veel foutjes en wellicht ook het weer en de spanning, werd het niet voor de heren. Doordat het weer kriskras werd gespeeld, hadden we het geluk dat er toch een finale kwam.
Dat ging tussen de Merwehof en De Kleine Confiance. Ik heb niet gevraagd hoe het gisteren ging met de Merwehof, maar van de Kleine Confiance begreep ik dat ze zaterdag al verbaasd waren dat ze door gingen naar de finale. Henry van de Kleine Confiance begon zijn wedstrijd tegen Conny van Mild. Het was de laatste wedstrijd van de dag en beide konden nog naar het NK. Conny had aan gelijk spel genoeg, want team had dan hoger percentage en Henry moest wel winnen om door te gaan.
Spanning was het de hele wedstrijd wel om te snijden. Op gegeven moment zie ik op bord staan, Conny 34 en Henry 36.
Conny moet er nog 5 en Henry nog 6. Zo spannend dat het was. Iedereen zat met spanning en wellicht paar vinger kruisend naar de wedstrijd te kijken, beide kwamen steeds dichterbij het aantal caramboles dat ze moesten halen.
Uiteindelijk trok Henry aan het langste eind en was de wedstrijd afgelopen en toen was ook duidelijk dat De Kleine Confiance naar het NK mogen.
Dit hadden zal al helemaal niet verwacht!!!

Ik wens "De Kleine Confiance" namens bv Jacobswoude heel veel succes op het NK welke op 25 juni in Nieuwegein zal worden gehouden. Ook danken wij alle andere teams en hulptroepen voor jullie sportiviteit en inzet om het slagend te maken dit weekend ondanks het warme weer.
Ook wensen wij jullie allen heel veel succes aankomend seizoen en wellicht dat we elkaar elders weer treffen om een sportief partijtje te biljarten of aan te moedigen.

Fijne zomer, succes op het NK en tot snel!

Groetjes Ferry
Wedstrijdleider bv Jacobswoude

 

Tekst: Rolf Slotboom

Wedstrijdverslag; Ferry van Stralen

Carambole/libre Competitie Lokaal/regionaal
Volg ons online