Op trainingsstage in Wenen bij Arnim Kahofer

Leon en Nick Dudink vertellen over hun ervaringen

26 augustus 2019

Ze waren onlangs nog medaillewinnaars op het EK in Brandenburg: Leon en Nick Dudink.

Recentelijk waren de jonge broers in Wenen voor een stage van Arnim Kahofer, georganiseerd door de C.E.B.

 

 

Wij vroegen Leon en Nick naar hun ervaringen, en kregen dit als antwoord:

"Wij waren in het weekend van 11 t/m 15 juli door de C.E.B. uitgenodigd voor een internationale trainingsstage in Wenen. Deze training werd gegeven door Arnim Kahofer. Er waren voor dit weekend zes Europese jeugdspelers uitgenodigd. De andere spelers waren: Bryan Eelen (België), Jelle Billiet (België), Casper Østergaard (Denemarken) en Lenny Palluca (Luxemburg)."

"Op vrijdag begonnen wij om 4 uur met een kennismaking en een warming up. Vervolgens was er een 2 uur durende groepstraining waarin dieper werd ingegaan op het verbeteren van de techniek en houding."

 

 

"Ook zaterdag en zondag waren er meerdere groepssessies. Zaterdag werd er vooral ingegaan op het juist afwerken van veel verschillende standaard posities. En zondag was er een sessie dat ging over het seriespel. Over het algemeen kenden wij dit wel, maar er werden ons ook een paar extra tips gegeven waar wij voordeel uit kunnen halen. Tussen de groepssessies door waren er trainingen in duo’s, dit was ongeveer 2,5 uur. Hierin werden vragen behandeld, maar ook als je moeite had met bepaalde vaardigheden werd je hierin ondersteund."

"Wij hebben erg van dit weekend genoten en vooral een hoop informatie gekregen. Er zaten zaken tussen die wij nog helemaal niet wisten, maar er kwamen ook dingen voorbij die wij al wisten. Dan is het wel leuk om te zien dat de hogere spelers hetzelfde doen. Ook kregen wij dingen te horen die wij anders doen, dit wordt voor ons zelf dus overwegen wat wij het fijnste vinden."

 

 

Tekst: KNBB
Foto trainingsstage via Leon & Nick Dudink
Archieffoto Leon Dudink ©Henry Thijssen
Archieffoto Nick Dudink met Lion de Leeuw ©Yvonne de Leeuw

 

Carambole/libre Jeugd/Junioren Opleiding
Volg ons online