Ook laatste titel NK Pool 2022 Senioren naar Gilliano Smit

Vier finales op rij, Gilliano is een klasse apart bij dit NK Pool 2022 Senioren.

18 april 2022

Het is Tweede Paasdag en daarmee zijn we aan de laatste dag bezig van het NK Pool 2022 Senioren. Vandaag spelen 43 poolspelers en poolspeelsters om de resterende titel in de discipline 9-ball. De dames die meedoen laten zien dat ze mee kunnen strijden met de aanwezige heren. Janice van Gastel wint een partij voordat ze uitgeschakeld wordt, Jum Zwijnenburg strandt in de Loser Qualification en Melissa Kuys Rademakers wordt pas uitgeschakeld in de Laatste 16. 

Een andere opvallende prestatie was van Ramin Ismayilov, die achter elkaar Mathijs Paaps en de jarige kersverse 10-ball kampioen Willie Brouwer verslaat. Helaas werd hij later afgestopt door Gilliano Smit en de eerder genoemde sterk spelende Melissa. Hij had niet bepaald een makkelijke loting.

De uitslagen van de kwartfinales laten zien dat de spelers aan elkaar gewaagd zijn:
Tako Tak - Adam Kiernicki 7-5
J.P. Rens - Frans van Eekelen 7-6
Geordie Sahilatua - Henk de Ruiter 7-3
Gilliano Smit - Jan Smeels 7-6

In de halve finale tussen Gill en Geordie gaat het in het begin gelijk op. Mede door de zenuwen van Geordie kan Gill meer afstand nemen. Hij wint uiteindelijk met een mooie jumpshop op de 6-ball met 7-4 en staat daarmee in zijn 4e finale dit NK Senioren. 
Het is dan wachten op de andere halve finale tussen J.P. en Tako. In deze wedstrijd is het Tako die de betere is en zich met 7-4 plaatst voor de finale.
Tako Tak - J.P. Rens 7-4
Gilliano Smit - Geordie Sahilatua 7-4

 

 

De laatste finale van dit NK Pool 2022 Senioren gaat dus tussen oud-kampioen Tako Tak en verse twee-voudig kampioen Gilliano Smit. In het eerste rack wisselen de spelers elkaar af met een fout en is het Gill die als eerste een punt op het bord zet, 1-0. Ook in het tweede rack kriigen beide spelers kansen en is het Gill die aanlegt op de 9-ball, maar tegen de verwachting in mist hij deze straight forward pot, 1-1. Gill breakt en runt het volgende rack 2-1. De volgende twee racks worden gedeeld waarmee de stand op 3-2 komt. Door een positiefout voelt Tako zich gedwongen om een moeilijke snijbal op de 3 aan te nemen. Deze mist hij en daar bovenop scratcht hij ook nog de witte in het midden, 4-2. Gill speelt safe maar laat een moeilijke pot over voor Tako. Die maakt hem en speelt de tafel leeg, 4-3. Rack 8 en 9 gaan naar Gill, 5-3. In het volgende rack mist Gill een lastige snijbal naar het midden en Tako kan de tafel runnen, maar mist de 9. Hierdoor komt Gill op de hill, 6-3. Tako pakt het volgende rack en maakt het 6-4. Dan maakt Gill in het volgende rack geen fout meer en speelt onder andere een perfecte positie op de 6-ball en verzekert daarmee zijn 3e titel van dit NK Pool 2022 Senioren.

Uitslagen: 
https://cuescore.com/tournament/NK+Pool+2022+Senioren+9-ball/14475163

Livestream terugkijken: 
https://youtu.be/vBAIo29RgVA

 

NK Poolbiljart Senioren
Volg ons online