NK Pool 9-ball komend weekend: ontknoping van het koningsnummer!

Hoofdronde B volledig uitverkocht.

NK Pool 9-ball krijgt sowieso nieuwe kampioen!

28 november 2019

In de week van de Mosconi Cup en de Atlantic Challenge Cup, vindt ook de ontknoping plaats van het NK Pool 9-ball. Hoofdronde A was vorige week gespeeld in Roosendaal. Aanstaande zaterdag vindt Hoofdronde B plaats in Drachten. Deze hoofdronde is inmiddels helemaal uitverkocht, met 64 vergeven spots. Per hoofdronde plaatsen zich 16 spelers voor de Finaleronde, die aanstaande zondag wordt gespeeld, ook in Drachten. 

 

 

Er komt hoe dan ook een nieuwe kampioen, aangezien Nick van den Berg zijn titel dit jaar niet zal verdedigen. Kanshebbers om Nick op te volgen zijn onder andere Ivo Aarts, Jan Rempe en Tim De Ruyter, die zich zaterdag via Hoofdronde B proberen te plaatsen voor zondag. Kanshebbers die zich hebben geplaatst vanuit Hoofdronde A zijn onder andere Marc Bijsterbosch en Tim Jonkman. 

 

 

Grote afwezigen aankomend weekend zijn Niels Feijen en Jan van Lierop. Niels strijdt deze week met Team Europe in de Mosconi Cup, het grootste jaarlijkse poolevent. Jan strijdt ook met Team Europe, maar dan in de Atlantic Challenge Cup, de jeugdversie van de Mosconi Cup. Ook bij beide events wordt er 9-ball gespeeld, wat wordt gezien als het koningsnummer van het poolbiljart. 

 

 

Via het NK worden twee EK-tickets voor 2020 verdeeld. Deze spots gaan naar de twee spelers die het hoogst eindigen in het NK-klassement. Op dit moment zijn er twee disciplines gespeeld en staat Jan van Lierop bovenaan en Ivo Aarts en Marc Bijsterbosch gedeeld tweede. Het volledige NK-klassement is hier te zien: https://cuescore.com/ranking/Pool+NK+Pool+2019+Ranking/6283327

 

 

Het NK wordt mede mogelijk gemaakt dankzij onze sponsors en partners: N-Joy Poolcentrum Drachten, Biljartcentrum De Distel, Aramith, Erima, Iwan Simonis, Hague 5, Nederlandse Loterij en OrangeForks Productions. Ook zijn we onze vrijwilligers dankbaar die dit weekend een succes gaan maken van het NK, te weten Richard Sewgobind, Hilbrand Boschma, Jimmy Worung, Rob Kleinjans, Gino De Ruyter, Henk Gessel en Arno Hartman. Links naar alle uitslagen, livescoring, livestream, foto’s en videoreportages kunnen gevonden worden op www.nkpool.nl

 
 

Tekst: Jok Tang (KNBB Sectie Pool)
Foto’s voorronde A: Frederique Rijsdijk

NK Poolbiljart
Volg ons online