NK Driebanden Klein voor Dames 2018 een succes

Gerrie Geelen neemt titel over van Joke Breur in weekend vol enthousiasme en positiviteit

12 maart 2018

Na het succes van het eerste NK Driebanden Klein voor Dames in maart 2017, was voor organisator Alex ter Weele direct duidelijk dat er een vervolg zou komen. Een grootser vervolg, want het enthousiasme onder de dames was zodanig dat een grotere locatie mogelijk en wenselijk zou zijn.

 

 

Vandaar dat het NK Driebanden Klein voor haar tweede editie verhuisde van Lelystad naar de prachtige en ruime locatie van Almere '83. Met veel ruimte voor zowel de speelsters als het publiek. Er werd genoten van prachtig spel, en van de sportiviteit. Meerdere malen gehoord: "Dit is het mooiste evenement dat ik tot nu toe heb gespeeld."

 

 

Liefs drie dagen lang waren de dames (net als vorig jaar zonder Therese Klompenhouwer) aan de driebanden klein tafels te vinden. Velen van hen hadden accomodatie bij speelsters in de omgeving, of boekten zelfs een hotelletje om zo veel mogelijk te kunnen genieten.

 

 

Naast bekende namen als titelverdedigster Joke Breur, Gerrie Geelen, Sylvia Eckel, Sabine Bakker, Francine van Yperen, Janine Verkerk Heikoop en Andrea Hofman, waren er ook een aantal jonge speelsters die voor het eerst meededen, zoals de beide Women in Black Nienke Lehmann-Schutte en Jacquelien van den Berg, en de zeer sterke debutante Peggy Verkuylen, die tot de kwartfinales reikte.

 

 

In de halve finales won Joke Breur in een prachtige partij (live te zien op de live steam van Almere '83) van Sylvia Eckel, en was Gerrie Geelen maar nipt te sterk voor Sabine Bakker. De finale werd verrassend gemakkelijk met 30-10 gewonnen door Gerrie Geelen, en titelverdedigster Joke Breur moest genoegen nemen met het zilver. Niet dat Joke daarvan minder vrolijk was - getuige deze heerlijke video van Ladies First.

 

 

Alex ter Weele: "Het was best een kluif om het allemaal in goede banen te leiden - maar het resultaat was er ook naar! De locatie van Almere '83 was prachtig, de speelsters hebben genoten en de sportiviteit was enorm. Belangrijk: net als vorig jaar waren er ook nu weer een flink aantal speelsters die nog niet eerder aan een driebanden klein NK hadden meegedaan, en dat is één van onze belangrijke doelen van dit evenement: de instap voor speelsters verlagen. Dank aan alle arbiters en aan alle vrijwilligers die hebben geholpen dit weekend tot een succes te maken. Felicitaties aan Gerrie Geelen, zij was een waardige winnaar van een fijn biljartweekend."

 

 

Alle uitslagen & standen NK Driebanden Klein voor Dames 2017-2018 (Wikipedia)

 

Tekst: Rolf Slotboom
Foto Gerrie Geelen ©Jan Rosmulder/BiljartBallen, alle overige foto's Rolf Slotboom

 

Carambole/libre Dames Driebanden
Volg ons online