NK dames van start: Therese gaat voor 11e titel

Op Camping De Eekhoorn in Oosterhout gaat vandaag, vrijdag, het Nederlands kampioenschap driebanden voor dames van start. Therese Klompenhouwer won alle tien vorige Nederlandse kampioenschappen.

09 november 2018

OOSTERHOUT - Het zou wel mooi zijn, heeft Therese Klompenhouwer in de dagen voor het Nederlands kampioenschap driebanden voor dames zelf al uitgerekend. Als de 35-jarige Nijkerkse, regerend Nederlands, Europees en wereldkampioen, zondag weer tot beste van Nederland wordt gekroond, dan is het, op de elfde november, haar 11e titel op de 11e van de 11e. ,,Ik ben favoriet, natuurlijk ben ik favoriet, want dat ben ik altijd'', beseft Therese. En inderdaad: in de tien vorige Nederlandse kampioenschappen heeft ze nog nooit verloren.

Het kampioenschap is vandaag, vrijdag, gelanceerd op Camping De Eekhoorn in Oosterhout. Daar komen 28 speelsters in actie, van wie er 20 in vijf poules van vier voorronden spelen. De acht speelsters die zijn geplaatst zijn en later pas in het toernooi komen zijn Therese Klompenhouwer als kampioene, Loes van Dansik, de nummer twee van vorig jaar, Gerrie Geelen, Joke Breur, Monique van Exter, Karina Jetten, Monique Wilkowski en Daisy Werdekker.

De concurrentie komt uit dezelfde hoek als altijd, al moet gezegd dat Loes van Dansik vorig jaar een verrassende finaliste was. Therese won haar eerste kampioenschap in 2004 in Hoeven. Het is in haar beleving het eerste NK ooit gespeeld. ,,Het is daarna weer een paar jaar niet georganiseerd, totdat we drie keer in Eibergen konden spelen. En vanaf dan is het elk jaar in De Eekhoorn geweest.''

Het toernooi is vandaag om 11.00 uur van start gegaan met de voorronden:
De poule-indeling is:
Poule A:
Mirjam Pruim-Emmens
Nynke Kuindersma
Pauline Gerritsen
Esme Willems

Poule B:
Anja Verbogt
Jetty van Hummel
Chantal Arntz
Graddie Berry

Poule C:
Ineke Kooistra
Petra Lips-Versluis
Maartje de Jong
Janet Kwast

Poule D:
Andrea Hofman
Joke Martijn
Cynthia van Peer
Petra Pot

Poule E:
Sylvia Eckel
Marieke Jonkergouw-Mulders
Janine Verkerk-Heikoop
Natasja Damen.

Tekst: Frits Bakker

Foto Therese Klompenhouwer (Kozoom)

 

Dames Driebanden Klompenhouwer, Therese
Volg ons online