NK Bandstoten klein 1e, 2e en 3e klasse Dagbiljart

Een verslag door Kees van Eersel, wedstrijdleider De Rietlander te Spijkenisse

13 juni 2019

Het NK Bandstoten klein 1e, 2e en 3e klasse Dagbiljart werd gehouden op 12 juni 2019 bij biljartvereniging De Rietlander te Spijkenisse.

 

 

Nadat de heer Hamerslag, wethouder van sport te Spijkenisse, met een acquitstoot het tournooi had geopend, was het de beurt aan de spelers.

 

 

Eerste klasse

In de eerste klasse ging na twee ronden de strijd tussen Hans Stoop (4 punten) en Jan Stapelbroek (3 punten). Jan had goed begrepen dat hij moest winnen en ging meteen hard van start en maakte in 21 beurten zijn 65 caramboles. Hans was duidelijk van slag en kwam niet verder dan 19 caramboles.

 

Tweede klasse

In de tweede klasse was het erg spannend. Na twee ronden kon het nog alle kanten op met drie kanshebbers. Harrie Cozijn had 4 punten, Mari Coolen en Appie Jolink beiden 2 punten. In de laatste ronde de partij tussen Harrie en Mari, welke door laatstgenoemde in 26 beurten werd gewonnen. Omdat Appie van Sim Spit won waren er 3 spelers met 4 punten en moest het carambolepercentage de doorslag geven. Appie was de gelukkige, met Harrie op de tweede plaats en Mari moest genoegen nemen met plek drie.

 

Derde klasse

Bertus Donker had in de derde klasse na twee ronden zijn beide partijen gewonnen. Bouk Banen moest winnen om nog kans te maken op het kampioenschap. De partij ging gelijk op en na een spannend slot had Bertus als eerste zijn caramboles gemaakt. Bouk maakte in de nabeurt nog remise, waardoor hij zijn tweede plaats veilig stelde.

 

De spelers en in groten getale meegekomen supporters kunnen terugkijken op een gezellig en sportief toernooi.

 

 

Uitslagen van de gespeelde partijen en eindstanden:

 

http://www.knbb-pk.nl/uitslagen.php?k2=74&setsei=2018-2019&t=2

http://www.knbb-pk.nl/uitslagen.php?k2=73&setsei=2018-2019&t=2

http://www.knbb-pk.nl/uitslagen.php?k2=72&setsei=2018-2019&t=2

 

 

Tekst & foto's: Kees van Eersel, wedstrijdleider De Rietlander
Kampioenen v.l.n.r. Bertus Donker (derde klasse), Appie Jolink (tweede klasse) en Jan Stapelbroek (eerste klasse)

Carambole/libre Dagbiljarten
Volg ons online