NK 9-Ball op golven euforie Mosconi Cup

Mooie media-optredens Nick van den Berg rondom Mosconi Cup 2016, in aanloop naar NK 9-Ball

20 december 2016

Dit weekend staat het NK Pool 9-Ball voor de deur, van 16 t/m 18 december 2016 in Thurston, Rotterdam.

De variant 9-ball staat momenteel volop in de belangstelling vanwege het spectaculaire format: je kunt acht ballen potten, maar als je de negende mist en je tegenstander raakt, dan heb je toch verloren. Daarom wordt 9-ball door veel poolspelers omschreven als ‘een bruut spel’.

De belangstelling voor 9-ball bereikte de afgelopen week een piek door de geweldige prestaties van Team Europe in de prestigieuze Mosconi Cup. Een jarenlange achterstand ten opzichte van Team USA werd goedgemaakt door een imponerende overwinning, de zevende op rij van de Europeanen. Team Europe, met in het team van vijf spelers ook de Nederlander Niels Feijen, won met liefst 11-3. Ook in Nederland was er volop aandacht voor de Mosconi Cup: Een Vandaag op NPO 1 en Radio 1 hadden een voorbeschouwing met Nick van den Berg, en er was een uur durende uitzending van de Mosconi Cup prime time op RTL 7.

Het NK Pool wordt in vier verschillende weekends afgewerkt, telkens in Thurston, Rotterdam. Het NK 8-Ball werd gewonnen door Ivar Saris, het NK 10-Ball door Niels Feijen, en het NK 14.1 Straightpool door Nick van den Berg. De dames events bij het 8-Ball en 10-Ball waren beide een prooi voor Melissa Rademakers, het NK 14.1 Straightpool voor Tamara Peeters-Rademakers.

Met het NK 9-Ball wordt het vierluik van Nederlandse kampioenschappen pool in het nieuwe format afgesloten.

Het NK 9-Ball staat, buiten de euforie rondom de Mosconi Cup, vooral in het teken van de EK-kwalificatie. De top vier na alle disciplines plaatst zich voor het EK 2017 in Portugal. Deze ranking wordt momenteel aangevoerd door Ivar Saris, gevolgd door Niels Feijen en Marco Teutscher. De pas 16-jarige Jan van Lierop staat momenteel op de vierde plaats die nog net recht geeft op kwalificatie.

Alle NK’s worden uitgezonden op www.biljart.tv, het online streaming kanaal van de KNBB, i.s.m. Orange Forks Productions.

 

Belangrijke links/informatie

Alle informatie over NK Pool

Alle informatie over de Mosconi Cup 2016

Terugkijken Mosconi Cup 2016 (RTL7)

Terugkijken Een Vandaag (NPO1; item met Nick van den Berg v/a 21:42)

Berg, Nick van den Mosconi Cup
Volg ons online