NK 8-ball titels Ivar Saris en Tamara Peeters-Rademakers

Afsluitende discipline van succesvol NK Pool 2017 in kader EK-spots

18 december 2017

Regerend kampioen 8-ball Ivar Saris heeft met succes zijn titel geprolongeerd. Hij won in de finale overtuigend met 8-4 van Jan van Lierop. Op weg naar de finale won Ivar van Xavier Karis (7-4), verloor zijn winnaarskwalificatiewedstrijd van Jan van Lierop (2-7), maar won daarna zijn verliezerskwalificatiewedstrijd van Rogier Werle (7-4) en vervolgens in de kwartfinale van Marc Bijsterbosch (8-4) en in de halve finale van Jan Rempe (8-2). Het zilver is dus gegaan naar Jan van Lierop, het brons naar Jan Rempe en Tim Jonkman.

 

 

Door Ivars toernooiwinst verzekerde hij zich ook van zijn spot voor het EK Pool 2018. Ook Jan van Lierop en eerder al Marc Bijsterbosch hebben de spots verdiend voor het EK Pool 2018.

 

 

Bij de dames won meervoudig Nederlands kampioene Tamara Peeters-Rademakers het goud bij het 8-ball. Zij volgt hiermee haar zus Melissa Kuys-Rademakers op die regerend kampioene was. Tamara bleef het gehele toernooi ongeslagen door achtereenvolgend te winnen van Karin Roijen (5-0), Relinde Knijn (5-2), Mirjam Alfons (5-1), Priscilla Thehu-Coenen (5-1) en Melissa Kuys-Rademakers en in de finale nog een keer van Relinde Knijn (5-2). Het goud ging dus naar Tamara, het zilver naar Relinde en het brons naar Anna Huang en Melissa Kuys-Rademakers.

 

 

Tamara Peeters-Rademakers en Micha Beuriot hebben dankzij hun nummers 1 en 2 notering in het NK-klassement zich ook geplaatst voor het EK Pool Dames 2018.

 

 

Het NK 8-ball was de afsluiting van een zeer geslaagd NK Pool, verspreid over vier weekends met als vaste locatie Thurston Rotterdam. De opkomst was hoog met circa 100 spelers per weekend.

Fotogalerij NK 8-ball

 

Verslagen voorgaande disciplines NK Pool 2017:

NK 9-ball
NK 10-ball

NK Straightpool
Website NK Pool

 

Tekst: KNBB Sectie Pool
Foto’s ©Stefan Osnabrug, foto's ballen ©Frederique Rijsdijk

NK Poolbiljart
Volg ons online