NK 5e klas libre: een sfeerverslag

BC Spoorzicht organiseert het NK 5de klas libre 2017. Een verslag in woord en beeld

20 november 2017

BC Spoorzicht bestaat dit jaar 50 jaar. De club organiseert daarom de Nederlandse Kampioenschap 5de klas libre klein 2017.

De opening werd verricht door Sijbrand Bos de voorzitter van de club. Daarna kwam de wethouder van de gemeente Winsum Marc Verschuren aan het woord.  Als laatste kwam de heer Ploeger van de KNBB aan het woord. De wethouder en de afgevaardigde van de bond hebben de finale geopend met de afstoot.

 

 

De deelnemers:

 

Vrijdag 17-11-2017 aanvang 19:00

 

De eerste ronde

De eerste 2 partijen waren op biljart 1 Dhr. Andreas Van Dooren tegen Mevr. Yvonne van der Zee en op biljart 2 Dhr. Leo Roozendaal tegen Dhr. Jan de Bruin. Yvonne van der Zee ging gelijk goed van start en stond in de 14 beurt al op 30 carmboles. Andreas Van Dooren wist in de volgende beurt met een serie van 6 nog mee te komen. Yvonne van der Zee won in de 26 beurt de partij. Op biljart 2 gingen de beide heren gelijk op. Echter na de 15de beurt had Leo Roozendaal moeite om Jan de Bruin bij te houden.  Jan de Bruin wist de partij te winnen in de 31ste beurt.

De volgende partijen waren op biljart 1 Dhr. Jan-Jurien Jongman  tegen Dhr. Vincent van de Loo en op biljart 2 Dhr. Richard Ravers tegen Rinus Offringa.  Jan-Jurien Jongman en Vincent van de Loo gingen gelijk op tot de 8ste beurt. Daarna ging Jan-Jurien Jongman ervandoor. Vanaf de 21ste beurt draaide het spel echter om en Vincent van de Loo won de partij in 34 beurten. Op biljart 2 kwam Rinus Offringa niet in zijn spel. Richard Ravers wist met een aantal series de partij in de 26ste beurt te winnen.

 

 

De tweede ronde

Richard Ravers speelde tegen Andreas Van Dooren. Richard Ravers maakte in de 16de beurt een serie van 10. Andreas Van Dooren kon daardoor niet meekomen en verloor de partij in 29 beurten.

Vincent van de Loo speelde tegen Rinus Offringa. Deze spelers gingen redelijk gelijk op, maar Vincent van de Loo wist de partij te winnen in 27 beurten.

Jan-Jurien Jongman speelde tegen Jan de Bruin. Jan Jurien kon Jan de Bruin niet echt bijhouden. Jan won de partij in 32 beurten.

Leo Roozendaal speelde tegen Yvonne van der Zee. Leo Roozendaal speelde één gemiddeld. Yvonne van der Zee echter maakte een serie van 5, 4 en toen ook nog één van 7. Zij won de partij dan ook in 21 beurten.

 

De derde ronde

Op biljart 1 gaan Jan-Jurien Jongman en Andreas Van Dooren van start. Beide spelers spelen zeer sterk. Jan-Jurien Jongman speelt 1,89 gemiddeld. Andreas Van Dooren speelt echter 2,05 en beslist in de 19de beurt de partij met winst.

Op biljart 2 gaan Jan Brouwer en Vincent van de Loo van start. Jan wint de de partij in 37 beurten.

Op biljart 1 speelt Yvonne van der Zee tegen Rinus Offringa. Rinus Offringa  speelt goed. Hij speelt 1,36 gemiddeld. Yvonne van der Zee haalt met 2 serie van 8 een gemiddelde van 1,94. Zij wint in 19 beurten.

Op biljart 2 gaan beide spelers goed van start. Leo Roozendaal en Richard Ravers spelen beide ongeveer 1,5 gemiddeld. Leo Roozendaal wint de partij in 22 beurten.

 

 

De vierde ronde

Biljart 1. Andreas Van Dooren wint in 29 beurten van Leo Roozendaal.

Biljart 2. Vincent van de Loo wint in 34 beurten van Richard Ravers.

Biljart 1. In de vorige ronde behaalde Yvonne van der Zee een gemiddelde van 1,94. Nu met een serie van 12 haalt zij 3,08. Zij verslaat Jan-Jurien Jongman in 12 beurten. Tot dusver is 12 dan de hoogste serie van het kampioenschap.

Biljart 2. Jan de Bruin wint in 21 beurten van Rinus Offringa.

 

De vijfde ronde

Biljart 1. Leo Leo Roozendaal wint in 33 beurten van Vincent van de Loo.

Biljart 2. Jan-Jurien Jongman wint in 23 beurten van Rinus Offringa.

Biljart 1. Jan de Bruin gaat van start met een serie van 6 en wint in 27 beurten van Andreas Van Dooren.

Biljart 2. Yvonne van der Zee wint de partij in 27 beurten van Richard Ravers.

 

 

De zesde ronde

Biljart 1. Jan de Bruin wint van Richard Ravers in 24 beurten.

Biljart 2. Rinus Offringa wint zijn eerste partij tegen Andreas Van Dooren in 32 beurten.

Biljart 1. In deze partij gaan de spelers gelijk op. Maar Jan-Jurien Jongman wint in 31 beurten van Leo Roozendaal.

Biljart 2. Vincent van de Loo begint goed tegen Yvonne van der Zee. In de 7de beurt staat hij op 12 caramboles. Yvonne weet deze partij toch te winnen in 31 beurten. Hiermee komen Yvonne en de Bruin gelijk te staan in punten.

 

De Finaleronde

Biljart 1. Leo Roozendaal wint met een serie van 13. Hiermee verslaat hij Rinus Offringa in 17 beurten. Tot dusver is 13 dan de hoogste serie van het kampioenschap.

Biljart 2. Jan-Jurien Jongman start met een serie van 9. In de 19de beurt wint Jan-Jurien Jongman van Richard Ravers.

Biljart 1. Vincent van de Loo wint in 24 beurten van Andeas van Dooren.

Biljart 2. Yvonne van der Zee wint van Jan de Bruin in 23 beurten. Hiermee werd Yvonne eerste.

 

 

Alle uitslagen plus eindstand

 

Tekst & foto's: BC Spoorzicht

Carambole/libre NK
Volg ons online