NK 10-ball prooi voor Marc Bijsterbosch en Micha Beuriot

Succesvolle NK-discipline met meer dan 100 deelnemers.

Winst in finale tegen resp. Jan van Lierop en Kynthia Orfanidis

 

13 november 2017

Marc Bijsterbosch is voor de derde keer Nederlands Kampioen geworden. Hij won dit weekend de tweede NK-discipline 10-ball.

 

 

Bijsterbosch klopte in een zeer spannende finale regerend Nederlands Kampioen straight-pool (en: pas 17 jaar oud!) Jan van Lierop met 8-7. Op weg naar de finale bleef Marc ongeslagen door achtereenvolgend te winnen van de jeugdige Yannick Pongers (7-2), Ivar Saris (7-3), Tom Penrose (8-4) en Tim Jonkman (8-5).

 

 

Bij het NK Pool 2017 dames is Micha Beuriot voor het eerst Nederlands Kampioene geworden en wel in de discipline 10-ball. Zij klopte meervoudig Nederlands kampioene Kynthia Orfanidis met 5-2.

 

 

Micha won in de eerste winnaarsronde van Anna Huang (5-4), daarna verloor ze van Relinde Knijn (1-5), maar won vervolgens de kwalificatiewedstrijd aan de verliezerskant van Lynn Pijpers (4-3). In de kwartfinale klopte ze Chantal Schaftlein en in de halve finale meervoudig Nederlands kampioene Melissa Kuys-Rademakers.

 

 

Het was een succesvolle NK-discipline met meer dan 100 deelnemers. De volgende NK-discipline 9-ball wordt gespeeld over twee weken, van vrijdag 24 t/m 26 november. Inschrijven kan via www.nkpool.nl.

 

 

Tekst: KNBB Sectie Pool/Jok Tang
Foto's Marc Bijsterbosch, Jan Van Lierop, Yannick Pongers, Micha Beuriot, laatste 8 NK 10-ball dames ©Stefan Osnabrug

NK Poolbiljart
Volg ons online