Nieuwe film over poolen: Break

Na een videoclip "Nine Ball" van een topzanger met topacteur (uitgelicht), een serie op Discovery over hustlen, nu een film over poolen. De vooruitblik, trailer en beschrijvingen zijn veelbelovend!

30 maart 2024

Toeval of niet, het regent de laatste tijd internationale producties waarin poolbiljart een prominente rol speelt.

Het begon een paar maanden geleden met een bijzondere muziekvideo, waarin Hollywood A-acteur Matthew McConnaughey de hoofdrol speelde in de videoclip van het nieuwste nummer van countryster en Grammy Award winnaar Zach Bryan. De titel van het nummer maakt wel duidelijk waar het nummer over gaat: Nine Ball.

Kijk hier de achtergronden van de video, en hier de video zelf.

 

 

Twee weken later, om precies te zijn op 18 februari, begon op Discovery (ook in Nederland, dus) de nieuwe serie Hustlers, Gamblers, Crooks - met een grote rol voor het 'hustlen' in poolen. Op Amerikaanse wijze, met een hoop spektakel, maar ook oprecht ingteressant. Deze serie is nog steeds bezig/te volgen op Discovery.

Zie hier alles over Hustlers, Gamblers, Crooks - inclusief links naar de afleveringen.

 

 

En nu is er dan “Break”. Volgens de omschrijving van Collider: “Break is the latest sports drama and thriller set in the world of pool”, en: “Break features a talented ensemble cast”. Inhoudelijk: “Break tells the story of Eli, a young man who discovers his father's pool hall legacy, and embarks on a journey of self-discovery.” En, misschien wel de beste aanbeveling, wat betreft sfeer van de film: “ Break tells a riveting story that resonates with the underdog spirit found in films like 21 and 8 Mile.”

Wij zeggen: oordeelt u zelf. Hier alles over de film, plus de exclusieve trailer. (Vooralsnog alleen via Collider, nog niet openbaar op YouTube.) Er is inmiddels ook al een pagina over de film op IMDB!

 

Tekst: KNBB
Uitgelichte archieffoto 9-ball: Frederique Rijsdijk

Poolbiljart Televisie
Volg ons online