Niels Feijen geplaatst, Marc Bijsterbosch in herkansing

Verslag van de inaugurele editie van de Championship League Pool in Milton Keynes

27 maart 2021

In Milton Keynes (VK) vindt momenteel de inaugurele editie plaats van de Championship League Pool. Inmiddels zijn 5 van de 7 voorrondes gespeeld. Voor de ervaren poolliefhebbers roept het wellicht een herinneringen op aan de WK's 9-ball die Matchroom Pool aan het begin van de eeuw in Cardiff (VK) organiseerde.

Een poulesysteem, korte races, iedereen tegen elkaar, volop actie, gevolgd door een halve finale en finale om te bepalen wie als dagwinnaar de finaleronde bereikt, ook weer korte races, drama gegarandeerd.

Namens Nederland heeft Niels Feijen zich op dag 4 geplaatst voor de finaleronde van maandag. Hij mocht al op dag 1 aantreden. Feijen wisselde briljant spel af met wat "roestige missers". In zijn kenmerkende stijl schudde hij de foutjes en de tegenvallers van zich af, rechtte de rug en warempel 4 dagen en 30 wedstrijden later stond de Terminator dan eindelijk als koning op de apenrots.

 

 

Voor Marc Bijsterbosch begon het toernooi vrijdag op dag 5. Nog wat zoekend naar de goede break en de kenmerkende touch waarmee hij doorgaans als een ware Picasso de pooltafels van hun ballen weet te ontdoen, bevond hij zich plotseling in de gevarenzone. Gelukkig was daar deze ontknoping tegen Fortunski https://fb.watch/4uK1iVA9iC/ . Mede hierdoor overleefde Marc de dag en mag hij op dag 6 een nieuwe poging wagen.
 
Maandag vindt de ontknoping van de CLP plaats in de finaleronde, waarvoor tot nu toe Chris Melling (VK), Eklent Kaci (ALB), David Alcaide (SPA), Niels Feijen (NL) en Naoyuki Oi (JAP) zich hebben geplaatst.
 
 
 
 
Tekst: Maarten Combrink
Feijen, Niels Internationaal Poolbiljart
Volg ons online