Negende ronde eredivisie met SIS-Cues&Darts

De negende speelronde in de eredivisie driebanden is de laatste stop voor een aantal spelers voordat ze naar de World Cup in Sharm El Sheikh vertrekken. Onder andere Glenn Hofman, die zondag tegen Eddy Merckx speelt, reist naar Egypte en zal vanaf volgend jaar weer alle World Cups meespelen. De negende ronde, het programma en de opstellingen.

24 november 2023

UDEN/OOSTERHOUT/SLUISKIL – Voor een aantal spelers in de Nederlandse eredivisie is de negende ronde van de Kozoom league zondag een laatste test en een laatste stop voor de World Cup in Sharm El Sheikh. Vijf Nederlanders, Jeffrey Jorissen, Sam van Etten, Joey de Kok, Glenn Hofman en Volkan Cetin komen zondag in actie met hun teams voordat ze over ruim een week vertrekken naar de Egyptische toeristenplaats waar de laatste World Cup van dit jaar wordt gespeeld. De eredivisie ligt na zondag tot 17 december stil en na de 11e speelronde op 23 december gaan de drie weken winterstop in tot 14 januari.

Twee van de hoogste teams in de eredivisie treffen elkaar zondag nog: SIS Schoonmaak speelt na de topper bij De Eekhoorn zondag thuis tegen Cues&Darts, de nummer drie van de ranglijst. Een mooie affiche in die wedstrijd is de ontmoeting tussen Eddy Merckx, al vele weken haast onverslaanbaar, en Glenn Hofman, de kopman van Cues&Darts, die de World Cup in Sharm speelt en volgend jaar weer aan alle World Cups wil meedoen. Een andere interessante partij zondag is die van Jean van Erp, vorige week een van de matchwinnaars voor SIS, tegen Ruben Legazpi.

SIS Schoonmaak verdedigt zijn leidende positie na de 5-3 winst tegen Team Eekhoorn. De koploper heeft twee punten voorsprong op Eekhoorn en vier op Cues&Darts en Topbiljart Zundert, die op de ranglijst worden gevolgd door Dekker/APSprundel en Bousema/Lochem.

Dekker speelt een thuiswedstrijd tegen Topbiljart Zundert, Dallinga tegen Bousema Lochem en in de onderste regionen staat DKM Tools tegenover Team Nachtwacht.

Zondag komen ook een aantal buitenlandse spelers in actie voordat ze enkele dagen later naar Egypte vertrekken voor de World Cup, zoals Merckx, Horn, Legazpi, Peter Ceulemans, De Backer en Orak.

Zaterdag speelt Dallinga een wedstrijd tegen Team Nachtwacht vooruit die voor de 11e ronde gepland stond, maar dan is de zaak in Sluiskil gesloten. De Zeeuwen spelen die dag om 13.00 uur met Raymond Ceulemans in het team.

Het programma en de opstellingen voor de Kozoom league deze zondag (alle wedstrijden live te zien op Kozoom vanaf 13.00 zondagmiddag).

Kozoom league speelronde 9:

SIS Schoonmaak-Cues&Darts/Xtreme

Eddy Merckx-Glenn Hofman

Jean van Erp-Ruben Legazpi

Raimond Burgman-Jef Philipoom

Martien van der Spoel-Volkan Cetin

Dekker/APSprundel-STZ Zundert

Dave Christiani-Sergio Jimenez

Barry van Beers-Thorsten Frings

Gerwin Valentijn-Sam van Etten

Henk Blauwblomme-Rik van Beers

Burgmans Biljarts-Team Eekhoorn

Anno de Kleine-Peter Ceulemans

Bart Ceulemans-Frans van Kuyk

Marco Janssen-Kurt Ceulemans

Johan Roijers-Jerry Hermans.

Dallinga.com-Bousema/JBScues

Jean Paul de Bruijn-Martin Horn

Steven van Acker-Jeffrey Jorissen

Peter De Backer-Johan Loncelle

Berry Dallinga-Stefan Galla

J&F Auto/New Jorissen-Aartsbouw Sprundel

Kay de Zwart-Turgay Orak

Joey de Kok-Ronny Brants

Therese Klompenhouwer-Dirk Weeremans

Herman van Daalen-Tom Persyn

DKM Tools-Team Nachtwacht

Dion Nelin-Erwin Kivits

Davy van Havere-Harrie van de Ven

Roland Uijtdewillegen-Frank Martens

Jack Wijnen-Frits Broeders

Tekst Frits Bakker.

Foto Glenn Hofman (Paul Brekelmans)

 

Driebanden Hofman, Glenn Kozoom League
Volg ons online