Nederlandse biljarters massaal naar EK in Antalya

De KNBB heeft vorige nacht om 24.00 uur de inschrijvingen afgerond van Nederlandse biljarters voor het Europees kampioenschap in Antalya, Turkije, van 8 tot en met 16 april 2023.

25 januari 2023

NIEUWEGEIN - De Nederlandse biljarters reizen massaal af naar het Europees kampioenschap alle disciplines in Antalya van 8 tot en met 16 april. De KNBB sloot vorige nacht om 24.00 uur de inschrijvingen voor het toernooi. De toewijzingen van de plaatsen in de verschillende disciplines zullen snel volgen. Dick Jaspers, Jean Paul de Bruijn spelen voor Nederland als eerste team, Jeffrey Jorissen en Jerry Hermans als Nederland 2 in het toernooi voor landenteams.

De individuele spelers in het driebanden zijn Dick Jaspers, Jean Paul de Bruijn, Jeffrey Jorissen en Jerry Hermans, die zijn geplaatst volgens de ranking. Bij de dames zijn Therese Klompenhouwer (de titelhoudster), Monique van Exter, Mirjam Pruim en Daisy Werdekker de aangewezen speelsters voor dit EK. Voor het nationale damesteam spelen Klompenhouwer en Van Exter.

Voor driebanden op de kleine tafel hebben Tom Jacobs en Jordy de Kruijf zich aangemeld. De Biljartacademie en Ladies first zijn ingeschreven voor het driebanden voor clubteams op de kleine tafel. Tom Slikker is de Nederlandse speler voor de discipline onder 25.

De klassieke disciplines krijgen ook een sterke Nederlandse afvaardiging. Voor het bandstoten reizen Michel van Silfhout, Raymund Swertz, Jean Paul de Bruijn en Micha van Bochem voor Oranje naar Turkije. De kaderspelen krijgen Michel van Silfhout, Raymund Swertz en Micha van Bochem aan de tafels in het 47/2 en 71/2.

Nederland krijgt ook een sterk veld aan de start in het artistiek biljart. Erik Vijverberg is de titelverdediger, daarnaast spelen Jop de Jong, Rene Dericks, Benny Smits en Patrick de Haan. Het artistiek toernooi voor landenteams telt 2 Nederlandse team: Jop de Jong en Rene Dericks voor Team 1, Erik Vijverberg en Benny Smits voor Team 2.

Het kegelbiljart wordt vertegenwoordigd door Ernst-Jan Driessen, Ernst Driessen, Jeroen Driessen en Marius Kroonen. Die spelers vormen ook de landenteams.

Chantal Arntz speelt het 5-pins op het EK bij de dames.

Tekst Frits Bakker

Foto: Therese Klompenhouwer (Ton Smilde)

 

 

 

 

 

 

 

5-Pins Artistiek Bandstoten
Volg ons online