Nederlands/Belgische clash op komst op WK?

Dick Jaspers en Eddy Merckx trappen deze morgen (vrijdag, 11.00 uur Nederlandse tijd) af voor de start van de knock-outs met 32 spelers op het WK.

08 september 2023

ANKARA – Het moment van de waarheid nadert op het WK driebanden in Ankara. Wie wordt zondag de nieuwe wereldkampioen als opvolger van Tayfun Tasdemir? Zijn de Europeanen in staat om de Aziaten af te stoppen? Hoe is de vorm van Dick Jaspers, die zo aarzelend van start ging, wat kan Eddy Merckx, de beste speler uit de voorronden? Hoe gevreesd zijn de Turken, maar vooral ook de Koreanen en de Vietnamezen?

 

 

De knock-outs starten om 12.00. uur vandaag, om 11.00 West Europese tijd. Onder andere met de partijen van Dick Jaspers tegen Henry Diaz en van Eddy Merckx tegen een oud wereldkampioen, de Japanner Ryuuji Umeda. Maar ook met een echte topaffiche: Tasdemir tegen Blomdahl.

Wat ook zijn schaduw al vooruit werpt is dat Jaspers en Merckx, als ze allebei winnen in die openingssessie, tegenover elkaar staan. De Nederlands/Belgische clash, zo vroeg al in het toernooi. Dat zou dan, als de sterren goed staan, zaterdagmorgen om 10.00 uur Nederlandse tijd zijn.

Maar eerst de resultaten van de eerste ronde met 32 spelers in de knock-out afwachten.

De wedstrijden zijn te zien op YouTube van AfreecaTV

 

Tekst: Frits Bakker
Foto Dick Jaspers (Five and Six)

 

Driebanden Internationaal Jaspers, Dick
Volg ons online