Nederlands Kampioen Straight-Pool 2018: Ivar Saris

25-jarige Eindhovenaar ongenaakbaar, en wint zijn derde goud op een NK

12 november 2018

De tweede discipline van het NK Pool 2018 is gewonnen door Ivar Saris. De 25-jarige Eindhovenaar won zijn derde goud op een NK. Het was zijn eerste goud bij de spelsoort straight-pool. Hij onttroonde hiermee Jan van Lierop, die hij in de finale versloeg met 75-51.

 

 

Saris was het hele weekend ongenaakbaar. Tijdens Hoofdronde B op de zaterdag won hij van Cyriel Ledoux (60-24) en Hugo Leung (60-34). Op de zondag tijdens de finaleronde bleef hij ook ongeslagen door te winnen van Jeroen van der Linde (75-0), Michel Drenth (75-39), Rienus Gennissen (75-10), Mozes Leefland (75-6), Nick van den Berg (75-35) en in de finale van dus Jan van Lierop.

 

 

Goud dus voor Saris en zilver voor Van Lierop; het brons ging naar Nick van den Berg en Tim Jonkman.

 

 

Ivar Saris over zijn toernooiwinst: “Ik ben erg blij met deze overwinning! Ik speelde constant. In de eerste match schoot ik 75 uit en in de tweede match 70. De partijen daarna speelde ik ook goed, toch breaks van minstens 40. Ik ben ook tevreden met de finale. Wel twee slordige foutjes, waardoor ik Jan de kans gaf om uit te lopen. Maar ik ben blij dat ik met een goede run de wedstrijd heb kunnen beslissen!”

 

Speciale dank aan Gino De Ruyter (wedstrijdleider), Ivan Labrovic (referee), Arno Hartman (ICT), Yucel Hos en zijn crew in Sportcafe Alkmaar, Frederique Rijsdijk (fotograaf), Stefan Osnabrug (fotograaf), Jimmy Worung en zijn OrangeForks Productions crew en alle sponsors en partners van het NK.

Het volgende NK-weekend is over drie weken. Het spelsoort dan is 9-ball. De twee hoofdrondes zijn inmiddels al helemaal uitverkocht. Meer informatie is te vinden op www.nkpool.nl.

 

Tekst: KNBB Sectie Pool
Foto's ©Stefan Osnabrug

NK Poolbiljart
Volg ons online