Nederlands Kampioen 8-Ball 2018: Jan Rempe

Naast Jan Rempe plaatsten Ivar Saris en Nick van den Berg zich via dit NK voor het EK Pool 2019, dat van 27 april t/m 7 mei zal worden gehouden in het Italiaanse Treviso

24 december 2018

 

 

De vierde en laatste discipline van het NK Pool 2018 is gewonnen door Jan Rempe. De 22-jarige Monnickendammer won het goud bij het afsluitende 8-ball. Hij volgde hiermee Ivar Saris op, die vorig jaar het goud won bij deze discipline.

 

 

Tijdens de Finaleronde won Jan Rempe van achtereenvolgens Timothy Voortman (7-2), Joey Haegmans (7-6), Zadrach Singadji (7-5), Roy van der Plas (7-4), Jan van Lierop (7-4) en Cyriel Ledoux (7-5). Hij bleef hiermee het gehele NK-weekend ongeslagen. Een geweldige prestatie van de talentvolle Jan, die na het verlies van de 10-ball finale eerder dit NK ditmaal wel de zege wist binnen te slepen.

 

 

Jan Rempe: “Ik was tijdens het gehele NK niet bezig met het EK. De Nederlandse titel was het allerbelangrijkst. Ik was nog nooit Nederlands kampioen geworden. En dat ik naast de titel ook een EK-spot heb gewonnen is ook mooi meegenomen. Natuurlijk vind ik dit geweldig!”

 

 

Naast Jan Rempe plaatsten Ivar Saris en Nick van den Berg zich via dit NK voor het EK Pool 2019, dat van 27 april t/m 7 mei zal worden gehouden in het Italiaanse Treviso.

 

 

Eindstand van het NK-klassement:

  1. Ivar Saris                    2667 punten
  2. Jan Rempe                2440 punten
  3. Nick van den Berg     2360 punten

 

 

Het NK Pool 2018 in Sportcafe Alkmaar is hiermee afgesloten. De KNBB dankt de NK-organisatie inclusief de zaalhouder, partners en sponsoren van harte voor dit geweldige evenement.

 

 

Tekst: KNBB Sectie Pool
Foto's: Frederique Rijsdijk

 

 

 

NK Poolbiljart
Volg ons online