Nederlands Kampioen 10-ball 2018: Tim De Ruyter

22-jarige Roosendaler wint zijn tweede goud op een NK.

Eerste NK-weekend in Sportcafé Alkmaar een daverend succes

22 oktober 2018

De eerste discipline van het NK Pool 2018, het 10-ball, is gewonnen door Tim De Ruyter. De 22-jarige Roosendaler won hiermee zijn tweede goud op een NK. Nadat hij in de finale achterstond met 3-6 toonde Tim veerkracht en won hij de finale alsnog knap met 8-6 van Jan Rempe. Op weg naar de finale klopte hij achtereenvolgens Adam Kiernicki (7-5), Jan Rempe (7-5), Michael Verbeek (8-3) en Nick van den Berg (8-6).

 

 

Het zilver was dus voor Jan Rempe, het brons voor Gilliano Smit en Ivo Aarts.

Het eerste NK-weekend was een daverend succes met 46 ingeschreven spelers bij Hoofdronde A en 64 ingeschreven spelers bij Hoofdronde B. Per hoofdronde plaatsten 16 spelers zich voor de finaleronde. Tim de Ruyter bleek uiteindelijk de allerbeste.

 

 

Tim De Ruyter over zijn toernooiwinst: “De finale begon moeizaam, Jan begon goed en ik kreeg weinig ruimte. Jan maakte twee cruciale missers, waardoor ik beter in mijn spel kwam en momentum kreeg. Supergaaf dat ik een tweede gouden medaille heb gewonnen op een NK. Nog een jaar Nederlands kampioen! De mooiste bal van het NK voor mij was in de partij tegen Nick van den Berg. Toen jumpte ik over een bal en vervolgens over drie banden raakte ik de objectbal en resafete ik. Ik bedank de organisatie voor een goed georganiseerd NK-weekend.”

Jan Rempe: “Het was een lange dag waarbij ik een paar spannende partijen naar mij toe trok. Twee keer won ik 8-7 en een keer won ik  8-6. Elke keer kon ik koel blijven en ging ik er vol voor. De finale had ik het initiatief, ik kwam 6-3 voor, daarna miste ik een cruciale 1-ball. Erg jammer dat ik de finale vervolgens verloor. Maar al met al tevreden met zilver. Ik ga met vertrouwen de volgende NK-disciplines in om zo vol te gaan voor een EK-ticket.”

 

 

 

Speciale dank aan Gino De Ruyter (wedstrijdleider), Henk Gessel (referee), Arno Hartman (ICT), Yucel Hos en zijn crew in Sportcafé Alkmaar, Frederique Rijsdijk (fotograaf), Stefan Osnabrug (fotograaf), Jimmy Worung en zijn OrangeForks Productions crew, en alle sponsors/partners van het NK.

Het volgende NK-weekend is over drie weken. Dan spelen we straight-pool. Inschrijven kan nog via www.nkpool.nl.

 

 

Tekst: KNBB Sectie Pool
Foto ©Stefan Osnabrug

 

NK Poolbiljart
Volg ons online