Nederlands 5-Pins Team weert zich kranig op EK in Tirol

Winst tegen Spanje allereerste winst voor Nederland op een internationaal 5-Pins evenement. Weliswaar net niet genoeg voor kwartfinale, maar toch een geslaagd toernooi

17 mei 2022

Ons Nederlands team (Ernst-Jan Driessen, Marco Wolfs, Ernst Driessen en Tom Penrose) heeft in Hall Tirol de afgelopen dagen mee gedaan aan het EK 5 pins. In een poule met Frankrijk, Zwitserland en Spanje troffen zij zeker geen gemakkelijke tegenstanders.

 

 

In de eerste wedstrijd leken de spelers nog zoekende naar de juiste tactiek in hun opstelling en speelden zij ook zeker niet het niveau wat ze aan kunnen. Frankrijk speelde erg sterk wat dan ook in een 5-0 nederlaag resulteerde.

 

 

De tweede wedstrijd tegen Spanje werd de opstelling anders ingevuld wat direct resulteerde in een 2-0 voorsprong na de 2 enkel partijen. Ernst-Jan en Marco konden de klus gaan klaren in de dubbel, maar deze wedstrijd beten de Spanjaarden goed van zich af, Ernst-Jan en Marco kwamen beiden niet in hun spel waardoor Spanje de tussenstand terug bracht naar 2-1.

 

 

De relay moest nu de beslissing brengen en ook in deze formatie hadden de jongens gesleuteld en met succes! Ernst begin de relay sterk maar door twee kleine foutjes nam Tom het over met een kleine achterstand. Tom kon de stand nog niet omdraaien en dus begon ook Marco met een achterstand. Marco maakte zijn matige optreden in de dubbel helemaal goed door de achterstand weg te poetsen en met een kleine voorsprong Ernst-Jan aan de tafel te laten verschijnen.

 

 

Ernst-Jan kon het niveau op dat moment vasthouden en blies zijn tegenstander helemaal weg. De relay werd gewonnen en de wedstrijd ook met 4-1. Dit is de allereerste wedstrijd die het Nederlands team 5 pins ooit op een internationaal evenement wint!

 

 

De derde wedstrijd tegen Zwitserland ging om plaats 2 in de poule en dus een plaats in de kwartfinale tegen toen al bekend de titelfavoriet Italië.

Tom en Marco startten in de single waarbij Marco geen schijn van kans had, maar Tom kon de stand gelijktrekken naar 1-1. Echter in de dubbel en ook in de relay bleek dat de kwaliteit van de Zwitsers echt nog iets te veel gevraagd is voor onze jongens. Eindstand 4-1 voor Zwitserland.

 

 

Met een overwinning op zak en een derde plaats in de poule mag het team terugkijken op een zeer geslaagd toernooi.

Ernst-Jan Marco Ernst en Tom van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

 

 

Tekst & foto's: KNBB 5-Pins/Marco Wolfs
Bewerking: KNBB

 

5-Pins EK Internationaal
Volg ons online