Nederland met grote delegatie naar EK Brandenburg

Overzicht van alle deelnemende Nederlandse spelers in de verschillende disciplines

25 februari 2019

Een paar uur na de inschrijfsluiting voor het EK in Brandenburg is er al heel veel duidelijk geworden betreffende wie er geplaatst zijn voor deelname.

 

 

Nederland zal met een grote delegatie gaan deelnemen. Onderstaand een voorlopig overzicht:

Sam van Etten, Michel van Silfhout en Raymund Swertz spelen de Ankerkaderspelen 47/2 en 71/2. Daarnaast komen zij ook in het Bandstoten uit. Jean-Paul de Bruijn, de kersverse kampioen van Nederland, speelt ook Band en daarnaast Driebanden Groot individueel en in teamverband het Scotch Double. Dave Christiani staat op de reservelijst voor het Driebanden Groot individueel, maar komt wel uit in het 71/2 en het Bandstoten. Daarnaast is hij reserve voor het Team NL in het 5-Pins. Micha van Bochem staat vooralsnog op de reservelijst voor het 47/2.

In het Biljart Artistiek hebben we vier Nederlandse deelnemers. Kampioen Erik Vijverberg wordt geflankeerd door René Dericks, Sander Jonen en Jop de Jong.

Team NL in het 5-Pins wordt gevormd door vader en zoon Driessen en Marco Wolfs. Herold Slettenaar heeft helaas af moeten zeggen waardoor Alex ter Weele in aanmerking komt die plek in te vullen. Alle vier spelen ze ook de individuele competitie waarbij kampioen Ernst-Jan Driessen direct is geplaatst voor de KO-fase. Marco Wolfs speelt ook nog het Driebanden klein individueel en in clubteamverband.

In het Libre klein voor dames zullen drie dames onze driekleur gaan verdedigen. Met Monique van Exter, Christel Willemse en Harmie Evenhuis hebben we een sterke afvaardiging. Monique zal daarnaast met Joke Breur een koppel vormen in het Driebanden klein voor clubteams.

De gebroeders Nick en Leon Dudink zijn ook van de partij. Laatstgenoemde speelt evenals zijn broer Libre onder de 21. Nick komt ook uit in het Libre onder 17.

 

Adrie Demming is als nationaal kampioen Driebanden klein extra klasse zeker van deelname aan het Driebanden “extra” klein op de 2,10 tafel. Ook speelt hij in teamverband in deze spelsoort en vormt daarin een koppel met Wim Pelders. Spelers die ook uitkomen in zowel het 3Bnd klein individueel als team zijn: Ludy Keuten, Roger Cleuskens, Peter van der Scheur, Adri Verhoef, Berry Dallinga en Wilco Meusen. Jordy de Kruijf en Stefan Spilleman spelen wel als team, maar staan voor de individuele competitie op de reservelijst. Murat Gercek en Joey de Kok zijn zeker van deelname in het individuele toernooi. Huub Wilkowski staat op de reservelijst, maar zal hoogstwaarschijnlijk niet in actie gaan komen.

Tom Slikker en Bradley Roeten zijn zeker van deelname aan het Driebanden onder 21. Andy Nab zit nog even in de wachtkamer en moet hopen op een plek.

Naast JP, zullen ook Dick Jaspers, Raimond Burgman en Glenn Hofman het individuele en teamkampioenschap Driebanden Groot spelen. Jean van Erp is 1e reserve.

Maar liefst 5 dames zijn zeker van deelname in diezelfde spelsoort, zij het dan in het EK voor dames. Naast natuurlijk Therese Klompenhouwer zullen ook Joke Breur, Andrea Hofman, Mirjam Pruim Emmens en Monique Wilkowski aantreden.

Voor het eerst zullen er ook rolstoelers worden afgevaardigd. Hiervoor zijn Jan Vos en Frans van Buel aangemeld door de KNBB.

Tijdens het WK voor landenteams in Viersen zullen alle poules worden geloot cq. geformeerd. Dan is ook duidelijk wie de tegenstanders gaan worden.

 

Een grote delegatie dus met veel potentiële medaillekandidaten. Alle deelnemers veel succes gewenst alvast!

 

Alle informatie via de CEB-website
Informatie voor fans en media via German Tour
 

 

Tekst: Alex ter Weele
Logo: CEB

 

Carambole/libre Driebanden EK
Volg ons online