Nederland blijft in de race op WK na zege op Frankrijk

Het Nederlands team met Dick Jaspers en Raimond Burgman heeft de kansen in eigen hand gehouden om de voorronden van het WK voor landenteams in Viersen te overleven. De Oranjes moeten wel vanavond om 20.00 uur de laatste groepswedstrijd winnen van Colombia, omdat een gelijke score in partijen niet voldoende is.

11 maart 2022

 

Dick Jaspers speelde tegen Frankrijk een voortreffelijke wedstrijd en versloeg Mikael Devogelaere met 40-13 in 14 beurten na een serie van 18 in de zesde beurt. Raimond Burgman versloeg Maxime Panaia met 40-29 in 35. Colombia en Vietnam speelden in deze poule gelijk.

 

VIERSEN - De verwachte overwinning van Nederland op het zwakke Frankrijk (2-0 in partijen) heeft de kans op overleven in de voorronde van het WK voor landenteams in Viersen overeind gehouden. De Oranjes met Dick Jaspers en Raimond Burgman versloegen de Fransen met Mikaël Devogelaere en Maxime Panaia op deze vrijdagmorgen, maar omdat Colombia in dezelfde sessie gelijkspeelde tegen Vietnam, moet Nederland vanavond winnen van Colombia om tenminste tweede te worden in Poule C.

Dat moet gebeuren in de laatste sessie van deze vrijdag: om 20.00 uur speelt Nederland tegen Colombia met Dick Jaspers tegen Pedro Gonzalez en Raimond Burgman tegen Huberney Cataño. Dat lijkt een zware opgave, omdat vooral Cataño met twee overwinningen in twee partijen heeft geschitterd tot nu toe.

 

 

Dick Jaspers groeide deze vrijdag in het toernooi met een mooie overwinning op Mikaël Devogelaere, die hij ver achter zich liet na een serie van 18 in de zesde beurt. Dat was de hoogste serie in het toernooi tot nu toe. Jaspers versloeg de Fransman met 40-13 in 14 beurten. Raimond Burgman had iets meer beurten nodig, maar versloeg uiteindelijk de jonge Fransman Maxime Panaia met 40-29 in 35 beurten.

Vietnam en Colombia speelden gelijk: Quyet Chien Tran versloeg Gonzalez met 40-20 in 21, Duc Anh Chien Nguyen verloor van Huberney Cataño ondanks een serie in de nabeurt van 5 (40-37 in 23).

Vietnam leidt met nog één sessie te spelen met 3 matchpunten voor Colombia ook met 3 punten. De Vietnamezen hebben 1.804 gemiddeld, Colombia 1.414. Het Nederlands team staat vooral dankzij Jaspers met 1.586 gemiddeld, maar heeft een punt minder dan de twee koplopers en moet dus winnen van Colombia.

België en Duitsland spelen om 18.00 uur tegen elkaar voor een plaats in de kwartfinales met acht teams, die zaterdag om 17.00 uur en 20.00 uur worden gespeeld.

 

Het WK Driebanden volgen?

Alle informatie over het event, de locatie in Viersen etc.: https://www.eurobillard.org/events/world-championship-national-teams-91....
Alle uitslagen, standen & live scores: http://umb.cuesco.net/competition/ranking?idx=134%23content
Live uitzendingen via Five & Six YouTube (overzicht alle tafels, gratis): https://www.youtube.com/c/FiveSixInternational
Live uitzendingen via Five & Six YouTube (tafel 1, gratis): https://www.youtube.com/watch?v=v_ChqMM6MrM

 

Tekst: Frits Bakker
Foto Dick Jaspers (Ton Smilde)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgman, Raimond Driebanden Internationaal
Volg ons online