Nationale Beker blijft in Utrecht

Wederom is een team uit Utrecht erin geslaagd de Nationale Beker Snooker te winnen. Na de verrassende winst vorig jaar van Snooker Utrecht (Vleuten) was het dit jaar Sportcentrum Utrecht dat zich de ware Cupfighter toonde.

16 juni 2019

Onder aanvoering van Roy Stolk veroverde Sportcentrum Utrecht de Nationale Beker door een 5-1 winst in de finale op Sloten 1.

 

 

Het Eredivisie team met Martin Brinks, Jerom Meeus en Feylin Janssen speelde solide snooker en pakte voldoende punten, om samen met Roy Stolk (meervoudig Nederlands Kampioen), die fantastisch speelde, de titel op te eisen. De spelers van Sloten (Bobby Jahangir, Mike van Voorst en Norman Nowrozy) waren na de kraker in de halve finale leeg gespeeld. Stolk tekende voor een 94 als hoogste break, maar hij maakte ook nog een 90, een 73 en een 58. Tevens verdient Sportcentrum Utrecht hierdoor een plek in de strijd om de SuperCup, volgende week tegen Westend Snooker, kampioen van de Eredivisie.

In het gezellig drukke Snooker centrum aan de Biltstraat te Utrecht versloegen Sportcentrum Utrecht Snooker Society uit Doetinchem in de halve finale. Sloten 1 was in de andere halve finale met 5-4 te sterk voor bekerhouder Snooker Utrecht.

 

 

Nationale Beker finale (Ozebi, Utrecht)
 

Kwartfinale (b.o.9)
De Dieze 2 – Snooker Utrecht 1                      2-5
De Loods 1 – Sloten 1                                    4-5

Snooker Society 1 – Pot Bla(a)ck 1                 5-1
Sportcentrum Utrecht – Vink 1                        5-0

Halve finale (b.o.9)
Snooker Utrecht – Sloten 1                             4-5

Snooker Society – Sportcentrum Utrecht         2-5

Finale (b.o.9)
Sloten 1 – Sportcentrum Utrecht                     1-5

 

Alle uitslagen via :
https://cuescore.com/tournament/Snooker+Landelijke+Beker+2018%252F2019/2758283?schedule#schedule

 

Tekst & foto's: KNBB Sectie Snooker
 

Bekerfinale Snooker
Volg ons online