Nagenoeg gratis software voor goede doelen & sportverenigingen

Bespaar als biljartvereniging op software via soft- en hardware donatieprogramma TechSoup Nederland, een programma van de non-profitorganisaties SOCIALware, Stichting GeefGratis en TechSoup Global.

Kan interessant zijn voor bij KNBB aangesloten biljartverenigingen/stichtingen!

09 december 2019

 

Goede doelen en sportverenigingen weten vaak niet dat zij in aanmerking kunnen komen voor nagenoeg gratis software. TechSoup Nederland, waarbij de KNBB is aangesloten, vindt dat een gemiste kans. “Iedereen zou van ons bestaan moeten weten!”

 

 

KNBB aangesloten bij Techsoup
Als KNBB zijn we aangesloten bij Techsoup. Techsoup kan interessant zijn voor de bij ons aangesloten biljartverenigingen/stichtingen die zelf soft- en hardware gebruiken.
 

Over Techsoup Nederland
TechSoup Nederland, een programma van de non-profitorganisaties SOCIALware (partner in het werelwijd TechSoup netwerk), Stichting GeefGratis en TechSoup Global, is in 2007 ontstaan vanuit de gedachte dat IT eigenlijk geen grote kostenpost mag zijn voor goede doelen. Microsoft is in Amerika begonnen om via TechSoup hun software als donaties beschikbaar te stellen aan Amerikaanse goede doelen. Dit is ondertussen uitgebreid tot een wereldwijd netwerk, dat in 200 landen actief is. Inmiddels is er ook een volledige catalogus van softwareleveranciers die zich hebben aangesloten, zoals Adobe, Cisco, Microsoft, Symantec en vele andere die gratis of met hoge kortingen hun producten aanbieden aan de non-profitsector.
 

Voor wie?
Goede doelen en sportverenigingen kunnen enorme kortingen krijgen op software. Zij mogen gesubsidieerd zijn maar mogen als organisatie niet tot de publieke sector behoren. Het aanbod is evenmin beschikbaar voor instellingen met een commerciële drijfveer. De stichtingen of verenigingen moeten tevens een ANBI of SBBI status hebben. Op de website www.techsoup.nl staat een duidelijke paragraaf over welke instellingen in aanmerking komen. De criteria worden voornamelijk gebaseerd op de activiteit van de organisatie en worden niet door TechSoup Nederland gedefinieerd maar door elk van de leverancier-donateurs. Techsoup kan derhalve interessant zijn voor de bij de KNBB aangesloten biljartverenigingen/stichtingen die zelf soft- en hardware gebruiken.

 

 

Oproep
TechSoup Nederland is de brug tussen de non-profit sector en de grote softwareleveranciers. Techsoup Nederland kan de meest gebruikte producten gratis aanbieden. Daarnaast stelt Techsoup Nederland ook refurbished hardware beschikbaar. In de loop der jaren heeft TechSoup een imposant netwerk opgebouwd van leveranciers die meedoen aan het programma. Om zoveel mogelijk organisaties hiervan te laten profiteren, willen we meer zichtbaarheid krijgen. Het zou spijtig zijn als verenigingen en stichtingen zich it-kosten op de hals halen, terwijl ze dat misschien helemaal niet hadden hoeven doen. De besparingen lopen op tot 95% voor het merendeel van de producten. Onze oproep aan de non-profits is dan ook: als je op het punt staat om software of hardware aan te schaffen, kijk dan eerst goed rond bij Techsoup Nederland.

TechSoup Nederland streeft geen winstbejag na. Aan de deelnemers berekenen wij bij bestelling uitsluitend administratiekosten op de donatie om zo als organisatie deze dienst te kunnen blijven aanbieden.
 

Cijfers
Meer dan 11.000 non-profits gingen u voor die 260.000+ producten gedoneerd hebben gekregen en daarmee meer dan 78 miljoen euro bespaard hebben op de commerciële waarde van deze producten.
 

Schrijf je in!
Maak gebruik van de bestaande en toekomstige aantrekkelijke aanbiedingen van TechSoup Nederland. Stichtingen en verenigingen kunnen zich kosteloos inschrijven op https://www.techsoup.nl

Digitalisering Initiatieven KNBB
Volg ons online