Moyennerecord Therese Klompenhouwer bij eerste Grand Prix Driebanden Dames

Wat een geweldige finale! Verliezer Karina Jetten met liefst 1.6 moyenne, winnares Therese Klompenhouwer uit in 10 beurten, moyenne van 3 (!). Prachtige promotie voor het damesbiljart. 

Al met al: Therese Klompenhouwer kampioen met een overall moyenne boven de 1.5, op de finaledag zelfs ruim 1.9!

12 november 2023

TILBURG – Therese Klompenhouwer heeft in Tilburg met overmacht de eerste Super Aramith Grand Prix Driebanden voor Dames gewonnen. De Nederlandse nummer 1 versloeg in de finale Karina Jetten met 30-16 in 10 beurten, 3.000 en 1.600 gemiddeld. Therese nam een beslissende voorsprong met een serie van 9.

 


 

Therese excelleerde in de finalefase met partijen waarin ze haar grote vorm demonstreerde. In de kwartfinale tegen Sabina Bakker won ze in 13 beurten, in de halve finale tegen Mirjam Pruim in 24 beurten. Over het hele toernooi haalde Klompenhouwer 1.571 gemiddeld, op de finaledag zelfs 1.914. Karina Jetten werd tweede met 0.909. De derde plaats was voor Gerrie Geelen en Mirjam Pruim.

 

 

De Grand Prix telt mee voor plaatsing voor het NK Dames. Speciale dank aan Dennis Mast en crew van CUES & DARTS in Tilburg voor de gastvrijheid, aan Huub Wilkowski voor de wedstrijdleiding en natuurlijk aan de arbiters en schrijvers.

De volgende Grand Prix is in Arnhem van 1-3 december.

 

 

Tekst: Frits Bakker
Bewerking: KNBB
Foto’s Therese & Karina©Paul Brekelmans

Dames Driebanden Grand Prix
Volg ons online