Mosconi Cup 2016 van start

Team Europe zou gelijk kunnen komen met Amerika; Nederlandse deelnemer Niels Feijen kijkt vooruit

10 december 2016

De uiterst populaire, en goed bekeken, Mosconi Cup gaat morgen van start, en wordt ook dit jaar weer op RTL 7 uitgezonden. Deze spectaculaire landenwedstrijd tussen Team Europe en Team USA zal ditmaal plaatsvinden in Londen, 6-9 december 2016.

 

De uitzending op RTL 7 is op zaterdag 10 december van 19:00 tot 20:00 uur. Het commentaar is van Alex Lely, die in 1999 en 2005 zelf als speler van Team Europa meedeed aan de Mosconi Cup. Een live stream van de Mosconi Cup wedstrijden is tegen betaling beschikbaar.

 

De Mosconi Cup is het meest prestigieuze invitatietoernooi van pool ter wereld. De Mosconi Cup is vergelijkbaar met de Ryder Cup bij golf. Vijf Europeanen nemen het op tegen vijf Amerikanen. De totale prijzenpot bedraagt $150.000, waarvan $100.000 voor het winnende team.

 

Team Europe verdedigt de titel, die in 2015 al voor de zesde maal op rij werd veroverd ten koste van de Amerikanen.

 

De editie van dit jaar is extra bijzonder, omdat Team Europe een jarenlange achterstand zou kunnen goedmaken: bij winst komen zij met 11-11 gelijk tegen de Amerikanen.

 

Recorddeelnemers namens Nederland zijn Niels Feijen (11 maal) en Nick van den Berg (7 maal). Ook ditmaal doet Niels Feijen weer mee in Team Europe. Hij kwalificeerde zich door op de eerste plaats te eindigen in de Europese kwalificatiecyclus. Zijn overwinning bij de Eurotour in Leende op 2 oktober bracht hem daarbij zekerheid.

 

Feijen: “De Mosconi Cup wordt echt ieder jaar mooier. Een paar jaar geleden waren er nog maar 400 toeschouwers, nu zijn dat er 2500. Het doel van ons als team is duidelijk: winnen! Mijn persoonlijke doel is solide spelen. Het zijn korte races, onder de hoogste druk. Dus, alles meer dan solide spelen is al heel cool.”

 

 

Foto ©Matchroom Sport

Feijen, Niels Mosconi Cup
Volg ons online