Mooie affiche in eredivisie: Ceulemans-Morales

De DKM Tools league sluit zondag op zes locaties de eerste helft van het seizoen af, in het Egyptische Sharm El Sheikh start tegelijkertijd de World Cup met veel spelers die ook in de eredivisie aktief zijn. Robinson Morales blijft een dagje langer in Nederland om zondag tegen de legende Raymond Ceulemans te spelen.

 

03 december 2022

De Nederlandse eredivisie werkt zijn elfde en laatste ronde voor de winterstop af op de dag dat de World Cup in Sharm El Sheikh van start gaat. Dat is enigszins van invloed op de opstellingen van de teams, omdat enkele spelers al vroeg afreizen naar het vakantie en biljartoord aan de Rode Zee. Peter De Backer, een traditionele Egypte-ganger, was bijvoorbeeld één van de eerste spelers die de koele zee indoken in de zonnige dagen voor de World Cup start. De spelers die nog wel de elfde competitieronde meepikken zijn onder andere Eddy Merckx, Martin Horn, Jeffrey Jorissen, Peter Ceulemans, Robinson Morales en Ronny Lindemann. De herfstkampioen is al bekend voordat zondagmiddag de eerste helft wordt afgesloten. SIS Schoonmaak telt vijf punten voorsprong op Dekker Keukens, Woonwonder en Cues&Darts en zes punten op Topbiljart Zundert, dat een aardige klim naar de topposities heeft ingezet. Onderin staan Post Luchtkanalen en A1 Biljarts op de laatste plaatsen met J&F Auto's daar niet ver vandaan.

SIS Schoonmaak zet Eddy Merckx in als kopman voor een aantrekkelijke affiche tegen Martin Horn in de thuiswedstrijd tegen Bousema. Jean van Erp tegen Johan Loncelle is zeker ook een niet te voorspelen partij en Raimond Burgman en Raymund Swertz staan tegenover Stefan Galla en Frans van Schaik. Bousema kan zich niet te veel misstappen meer veroorloven om mee te blijven doen voor de posities in de bovenste helft van de ranglijst.

Dekker Keukens heeft de ambitie om als nummer twee de winter in te gaan en moet daarvoor de maximale winst halen in de thuiswedstrijd tegen Zundert. De World Cup komt niet ongunstig in dat opzicht, want het Zundertse team mist Sam van Etten, die maandag al moet spelen in Sharm El Sheikh en Roland Forthomme, de kopman, die wordt vervangen door Thorsten Frings. Dekker speelt met Dave Christiani, Barry van Beers, Gerwin Valentijn en Henk Blauwblomme.

Woonwonder stuurt zijn prachtige kopman Ismail Yasin naar het front om belangrijke punten te scoren tegen de nummer laatst Post Luchtkanalen. De Turkse kopman is vergezeld van Erwin Kivits, Harrie van de Ven en Frank Martens.

Cues&Darts komt bijna op volle sterkte naar Sluiskil voor de wedstrijd tegen Dallinga, want alleen Pierre Soumagne moet op zondag al spelen in Egypte. Ruben Legazpi slaat de World Cup over en is kopman voor Cues&Darts, Robinson Morales, die vorige week in twee competities twee keer van Dick Jaspers won, zal zijn Colombiaanse achterban ongetwijfeld vertellen dat hij zondag tegen de eeuwige legende Raymond Ceulemans mag spelen. Morales speelde één keer eerder tegen de Belg waar hij zo tegen opkijkt: tien jaar geleden in de Verhoeven Open in New York. Toen won Ceulemans met 35-31.

Bij Burgmans Biljarts-Team Eekhoorn is Eddy Leppens-Birol Uymaz de affiche op centercourt, voor Team Eekhoorn is de opstelling: Uymaz, Peter Ceulemans, Frans van Kuyk, Kurt Ceulemans. Bij Burgmans staat Bart Ceulemans tegenover Frans van Kuyk.

J&F Auto's-A1 Biljarts, belangrijk voor de bezetting van de laatste posities, heeft mooie partijen in het verschiet: Jeffrey Jorissen-Michael Nilsson, Glenn Hofman-Ronny Lindemann, Therese Klompenhouwer-Cengiz Karaka en Herman van Daalen-Richard Bitalis.

DKM Tools league, 11e ronde, zondag 4 december

SIS Schoonmaak-Bousema/JBScues
Eddy Merckx-Martin Horn
Jean van Erp-Johan Loncelle
Raimond Burgman-Stefan Galla
Raymund Swertz-Frans van Schaik

Dallinga.com-Cues&Darts/Xtreme
Steven van Acker-Ruben Legazpi
Raymond Ceulemans-Robinson Morales
Berry Dallinga-Jack van Peer
Koen Saver-Nick Zuijkerbuijk

Burgmans Biljarts-Team Eekhoorn
Eddy Leppens-Birol Uymaz
Marc Janssen-Peter Ceulemans
Bart Ceulemans-Frans van Kuyk
Johan Roijers-Kurt Ceulemans

J&F Auto's/Jorissen-A1 Biljarts
Jeffrey Jorissen-Michael Nilsson
Glenn Hofman-Ronny Lindemann
Therese Klompenhouwer-Cengiz Karaka
Herman van Daalen-Richard Bitalis

Dekker/APS/Sprundel-STZ Zundert
Dave Christiani-Thorsten Frings
Barry van Beers-Roland Uijtdewillegen
Gerwin Valentijn-Francis Forton
Henk Blauwblomme-Rik van Beers

Woonwonder.com-Post Luchtkanalen
Ismail Yasin-Leslie van Neyen
Erwin Kivits-Marc Celen
Harrie van de Ven-Erwin Hens
Frank Martens-Wilco van Wijk

Tekst: Frits Bakker

Foto Robinson Morales (Ton Smilde)

 

Kozoom League Driebanden
Volg ons online