Mooi spel op NK Districtteams 2016-2017

Van der Pool uit Hengelo wint eerste klasse, Fametastic uit Lelystad heer en meester in tweede en derde klasse

25 juni 2017

Op zaterdag 24 juni 2017 werd in Thurston Rotterdam het NK Districtteams 2016-2017 poolbiljart gehouden. Het NK bestond uit twee events: NK Districtteams Eerste Klasse, en NK Districtteams Tweede en Derde Klasse. De kampioenen van de regionale eerste, tweede, derde klasse van de verschillende districten poolbiljart werden uitgenodigd om deel te nemen aan de twee events.

 

 

Bij het NK Districtteams Eerste Klasse waren er vijf teams. Een Thurston Team uit Rotterdam eindigde overtuigend als eerste in de poule. Van der Pool uit Hengelo plaatste zich met de hakken over de sloot als nummer twee ook voor de finale. Maar in de finale waren zij overtuigend: deze finale werd met mooi spel met 3-1 gewonnen door Van der Pool. Hiermee werd het team uit Hengelo Nederlands Kampioen 1e Klasse; een Thurston Team pakte het zilver. Het brons ging naar Rammen 1 uit Amsterdam, die de troostfinale won van Hague 5 Just Beginning uit Den Haag.

 

 

Bij het NK Districtteams Tweede en Derde Klasse waren er zes teams. Fametastic uit Lelystad was tijdens het gehele event heer en meester. Het team won alle wedstrijden in de poule. Daarna won het ook de finale overtuigend, met 3-1 van Erkazet uit Groningen. Fametastic was hiermee Nederlands Kampioen Tweede en Derde Klasse. Het zilver ging naar Erkazet, het brons werd gewonnen door PBD uit Delft.

 

 

Het format bij beide events was starten in poules, waarbij elk team tegen elkaar speelt. Elke teamwedstrijd bestond uit drie enkelpartijen. De twee teams die uiteindelijk als hoogste eindigden in de poule plaatsten zich voor de finale. De finales bestonden uit vier enkelpartijen en een koppelpartij.

Al met al was het een succesvol NK Districtteams 2016-2017 in Thurston, Rotterdam, en met twee sterke kampioenen: Van der Pool en Fametastic.

 

Tekst: Jok Tang
Bewerking: Rolf Slotboom
Foto’s vrij te gebruiken o.v.v. ©Jok Tang, banner ©Cakti Aswan, foto banner ©Stefan Osnabrug

NK Poolbiljart
Volg ons online