Moira en Café de Ram komen boven in spannende klassieke events

Dit weekend waren er twee mooie klassieke events: de Topteam Eerste Divisie Playoff in Barneveld, en de Finale Bekercompetitie Kader op Urk, beide beslist op moyenne.

Een uitgebreid (foto)verslag

12 mei 2024

Robert Prakke leidt Moira in Barneveld de weg naar de Topteamcompetitie

De Topteam Eerste Divisie Playoff ging zaterdag 11 mei tussen B.I.O.S./ De Biljartfabriek - Moira / Hartog Afdichtingssystemen, en werd gespeeld bij BIOS in Barneveld. Drie wedstrijden: libre, kader en band. De winnaar was kampioen van de Eerste Divisie, en promoveerde naar de Topteamcompetitie.

De partijen eindigden in één keer winst voor Moira (Robert Prakke in het libre, na een matig begin van beide won Prakke met 250 in 8 en een geweldige slotserie van 172), één keer gelijk (het bandstoten tussen Cor van de Groep en Gert van Beek) en één keer winst voor BIOS (Erik van der Linden tegen Koen Workel in 47/2).

Kortom, het leek heel spannend, al viel dit in de praktijk mee. Immers, Prakke had de libre partij zo dik gewonnen (250-20), dat na het gelijkspel in het bandstoten de uitslag van het nog bezig zijnde 47/2 niet meer uitmaakte: Moira was op moyenne sowieso niet meer in te halen. De Kampioen Eerste Divisie seizoen 2023/2024: BV Moira / Hartog Afdichtingssystemen!

 


 

Het was nog lang onrustig op Urk

Eveneens op zaterdag 11 mei was de Finale Bekercompetitie Kader in De Keet op Urk. Deelnemende teams waren Ons Genoegen Bussum, Café De Ram/MR Smederij, De Pelikaan 1 Zutphen en Spoorweg Sportvereniging. Ook hier lag het dicht bij elkaar, heel dicht zelfs, en was het Pelikaan 1 uit Zutphen dat op carambole percentage zich tot Nederlands Kampioen mocht kronen ten koste van Café de Ram. Het brons was voor Ons Genoegen uit Bussum.

De Pelikaan 1 na afloop op hun Facebook-pagina: “Bekerkampioen! Bij binnenkomst op Urk, een zaal waar ze trots op mogen zijn, werden we via loting gekoppeld aan de kampioen van vorig jaar Ons Genoegen uit Bussum. Een stroef begin: Rob Hargeerds verloor en Frans Koster speelde gelijk. Daarna twee winst partijen van Michel van Silfhout en Rene Paap: 5-3.”

“Van de volgende vier partijen werden er drie gewonnen, 6-2. Uitslag 12 -5 en op naar de finale tegen de Ram.”

“In deze finale kreeg Rob de smaak te pakken en won zijn beide partijen in drie en vier beurten. Frans won ook zijn beide partijen in 14 en 16 beurten.”

“Nu was het zaak dat Rene of Michel de laatste punten zouden binnen sprokkelen. Helaas verloren ze beide hun twee partijen en we hadden het gevoel dat we op percentage voor het extra punt zouden verliezen. Maar na lang rekenen en controleren werden we toch kampioen!”

“Het was nog lang onrustig op Urk.”

Wilbert van Dijke van het zilveren Café de Ram: “Zilver op 1,5% caramboles! Jammer, maar de Pelikaan was net iets beter dan wij waren. Als team net niet goed genoeg, maar toch heel wat spannende partijen gezien en meegemaakt. Volgende beter! Thanks voor alle support daar in Urk en via socials.”

 








 

Alle info & links

Topteam Eerste Divisie Playoff (Barneveld)
Finale Bekercompetitiie Kader (Urk)

 

 

Tekst: KNBB
Foto’s Topteam Eerste Divisie Playoff: BV Moira
Foto’s Finale Bekercompetitie Kader: Peter Gnodde
Foto's Café de Ram: Wilbert van Dijke

Bandstoten Bekerfinale Carambole/libre
Volg ons online