Melissa Kuys-Rademakers wint de EK Senioren Ladies 10-ball

Op de vierde speeldag van het EK Senioren in Slovenë heeft Melissa Kuys-Rademakers een gouden medaille binnen gehaald. Ze verslaat in de finale de Finse Tuuliina Panula.

11 oktober 2022

Via welke route bereikte Melissa de finale?
Bij de discipline Ladies 10-ball stond ze gisteren nog in de tweede partij tegenover Jum Zwijnenburg. Jum staat de hele partij voor maar uiteindelijk moet de wedstrijd beslist worden in het laatste rack, die gewonnen wordt door Melissa. 

In de winnaars kwalificatiewedstrijd speelt ze daarna tegen de Finse Panula. Ze komt niet goed in haar spel en verliest 2-5. 
Via de verliezerskant weet ze zich daarna te plaatsen voor de halve finale tegen Birgit Heidorn uit Duitsland. Beide speelsters lijken last te hebben van spanning i.c.m. van de shotcclock. Ook hier komt het aan op het laatste rack. Hierin gaat het over en weer maar is het uiteindelijk toch Melissa die de winnende 10-ball maakt. 

In de finale staat ze weer tegenover de Finse speelster Tuuliina Panula. Het is dé kans om sportieve revanche te halen. Melissa gaat goed van start en komt snel op voorsprong en bouwt die uit tot 4-0. Dan krijgt Panula kansjes om wat terug te doen en de spanning in de wedstrijd terug te brengen 4-2. 
In het volgende rack komen beide speelsters aan tafel. Met 3 ballen op tafel pot Panula de 8 maar tegelijkertijd ook de 9, terwijl de 10-ball aan de andere kant van de tafel ligt dan waar de cueball eindigt. Ze gaat voor een pot maar mist en Melissa krijgt de 10-ball, de beker en de titel op presenteerblaadje. Deze kans laat ze niet liggen en ze pakt de titel in 10-ball!!! 
 
Gefeliciteerd Melissa!!! 

EK Poolbiljart Prestatiesport
Volg ons online