Meiden Women in Black in hogere sferen

Simonis Biljartlakens Landsfinale eindigt in stijl.

Een overzicht van drie dagen competitief en recreatief biljart

26 juni 2017

NIEUWEGEIN – Het damesteam van Women in Black kon de vreugde niet op, toen het drietal zich had gekroond met de Nederlandse damesbeker. De ontknoping bij de dames was één van de vele hoogtepunten tijdens de marathon van de Simonis Biljartlakens Landsfinale, die dit weekend in Sporthal Merwestein in Nieuwegein werd gehouden.

 

 

Drie dagen lang, van vrijdag tot en met zondag, bonden in elke discipline de acht geplaatste teams de strijd aan met als inzet de Nederlandse titel. Het KNBB organisatieteam zorgde voor een vlekkeloos verloop. Het toernooi, traditioneel aan het eind van het seizoen met de finalisten uit vele honderden teams in de voorronden, bracht spanning, hoogstaande partijen, vreugde en teleurstelling.

 

 

De laatste kampioenen waren het damesteam van Woman in Black in de damesbeker, Moddermannetje in de C3 libre en Heideroosje in de C4 libre. In eerdere dagen waren er al titels voor Jacobswoude (C1), EHBC (C2), Populair Trefpunt (B1), 'n Esch (B2) en de Bleek (Dagcompetitie).

Women in Black, met Nienke Lehmann-Schutte, Jacquelien van den Berg en Marinka Sandink versloeg Centrum Dames in de finale met 4-2.

Voor Moddermannetje waren Kees Jong, Andre Haakman en Ids Kroonenburg succesvol.

Heideroosje dankte de gouden medaille aan Jeremy Liebers, Rodi Palabiyik en Mike van Erp.

.

 

Alle uitslagen van de Simonis Biljartlakens Landsfinale

 

Eerder op de Landsfinale werd ook de voorjaarsvergadering van de Bondsraad gehouden. De belangrijkste punten:

  • Jaarrekening/jaarverslag 2016 aangenomen.
  • Bart Schoneveld neemt afscheid als bondsraadlid en krijgt het erelidmaatschap van de KNBB.

 

Een eervolle vermelding was er deze Landsfinale voor Jan de Jonge van ALM.  Liefst 93 jaar, won hij alle drie zijn partijen in de B2-klasse. In zijn kortste duel had bij voor de benodigde 18 caramboles slechts 20 beurten nodig! 

 

 

Al met al keek sportcoördinator Piet Verschure tijdens de laatste prijsuitreiking terug op een bijzonder geslaagde driedaagse.

Maandag 26 juni wordt het toernooi afgesloten met de gebruikelijke vrijwilligersdag.

 

Tekst: Frits Bakker/Rolf Slotboom

Foto's: ©Rolf Slotboom, foto Jan de Jonge ©De BiljartBallen/Jan Rosmulder

Dames Simonis Biljartlakens Landsfinale Simonis
Volg ons online