Meervoudig jeugdkampioen wint koningsnummer NK Pool

Pas 21-jarige Tim de Ruyter wint NK 9-ball in Thurston; overwinning bij dames afgetekend naar Tamara Peeters-Rademakers

27 november 2017

Het koningsnummer bij het NK Pool 2017, het 9-ball event, is gewonnen door Tim De Ruyter. De pas 21-jarige speler uit Roosendaal won in de finale van Tim Jonkman.


 

Tim De Ruyter is meervoudig jeugdkampioen bij snooker en pool. Hij heeft ook al twee keer brons gewonnen bij het "grote" NK Pool. Op weg naar de finale won Tim De Ruyter in de finaleronde achtereenvolgend van Quinten Pongers (8-6), Ivo Aarts (8-6), nog een keer Quinten Pongers (9-5) en Ivo Aarts (9-7). In de finale won hij met 9-4 van Tim Jonkman. Dit betekende dus zilver voor Tim Jonkman en goud voor Tim De Ruyter! Het brons ging naar Ivo Aarts en Ivar Saris.

 

 

Het publiek in Thurston, Rotterdam, waar alle disciplines van het NK Pool 2017 worden gespeeld, kon dit weekend genieten van prachtig spel in een uiterst positieve sfeer. Op zondag vond, naast het genoemde NK 9-ball, ook het NK 9-ball dames plaats.

 

 

Hier pakte Tamara Peeters-Rademakers overtuigend de titel. Ze won in de halve finale zeer duidelijk met 6-0 van Maaike Dent en daarna in de finale met dezelfde cijfers van Janice van Gastel. Zilver dus voor Janice van Gastel; het bons ging naar Maaike Dent en Anna Huang.

Twee weken eerder bij het 10-ball waren het nog Marc Bijsterbosch en Micha Beuriot die er met de titels vandoor gingen. Een indicatie dat de top in het Nederlandse poolbiljarten nog altijd zeer breed is, en dat deze top bovendien voor een belangrijk deel wordt gevormd door jonge spelers die nog volop in ontwikkeling zijn.

 

 

In de NK-klassementen gaan Jan van Lierop en Micha Beuriot aan de leiding. Na drie disciplines heeft bij de heren de pas 17-jarige Jan van Lierop nog steeds de koppositie in handen. Hij wordt op de voet gevolgd door Marc Bijsterbosch en Tim Jonkman. Bij de dames gaat Micha Beuriot aan de leiding, gevolgd door Tamara Peeters-Rademakers en Elise Qiu. De klassementen zijn in meer detail hier te vinden.

De vierde en laatste NK-discipline, 8-ball, start over drie weken! Inschrijven kan via www.nkpool.nl.

 

 

Korte video-impressie (uit losse pols geschoten)
Video van alle live wedstrijden finaledag (integraal)
 

Tekst: KNBB Sectie Pool
Foto’s ©Stefan Osnabrug

NK Poolbiljart
Volg ons online