Maximale score Van Beers, Burgman mee dankzij eindsprint

De tweede poule die naar het eind ging op de derde dag van de Jumbo Masters werd een triomftocht voor Barry van Beers, Raimond Burgman won de beslissende partij voor de tweede plaats tegen Dave Christiani dankzij een eindsprint van 9.

28 april 2022

BERLICUM - Hij is maar net iets ouder dan Dick Jaspers (56) en Jean Paul de Bruijn (57e) en ook Raimond Burgman doet op zijn 57e gewoon weer mee om de finaleplaatsen op de Jumbo Masters. De viervoudige winnaar, altijd met tussenpozen van 5 en 6 jaar, sloeg donderdagmiddag in zijn laatste wedstrijd van de voorronden een beslissende kloof met eindsprint van negen. Daardoor won Raimond Burgman van Dave Christiani met 3-2 na een volstrekt gelijkopgaande partij.

Barry van Beers mocht toekijken vanaf de tribunes hoe zijn rivalen in Poule D de voorronden afsloten, omdat hij zelf met de maximale 6 matchpunten was geëindigd na winst tegen Joey de Kok (3-0). Voor Burgman en Christiani duurde het gevecht veel langer. ,,We gingen heel de weg gelijk op, wie het best kon eindigen was winnaar’’, tekende Burgman later de analyse. Dave Christiani: ,,Ik heb heel de tijd het initiatief gehad, twee keer geleid in sets, maar ik liet Raimond elke keer terugkeren en werd in de beslissende vijfde afgestraft met 9.’’ En zo ging Burgman mee met Barry van Beers, als eerste van drie nestors, want Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn hebben nog een partij te gaan. En zo eindigde Joey de Kok, de jonge Zeeuw, wat ongelukkig onderaan. Hij verweet zichzelf dat hij verzuimd had de setjes te winnen waarin hij kansen had tegen Van Beers, Burgman en Christiani. Hij miste die kansen allemaal en verloor drie partijen met 3-0 in sets, 0.884 gemiddeld.

,,Het was er niet in dit toernooi’’, bekende Joey, die vorig jaar een veelbelovende Masters speelde en in de laatste Grand Prix doordrong tot de beste vier. Die mooie progressie kon hij in de Masters niet doorzetten.

De laatste twee partijen in Poule D:

Raimond Burgman-Dave Christiani 3-2

6-10 (6), 10-6 (8), 2-10 (7), 10-2 (8), 10-8 (3)

Barry van Beers-Joey de Kok 3-0

10-4 (5), 10-8 (4), 10-7 (9)

De eindstand in Poule D:

1 Barry van Beers 6-1.364-8

2 Raimond Burgman 4-1.432-9

3 Dave Christiani 2-1.125-6

4 Joey de Kok 0-0.884-5.

Tekst: Frits Bakker

Foto Barry van Beers (Ton Smilde)

 

 

 

 

 

Driebanden NK Masters Driebanden
Volg ons online