Matchday in eredivisie, derbydag in Sprundel

Op de 13e speeldag van de Kozoom league, de eredivisie driebanden, staat de Sprundelse derby op de kalender en gaat de strijd om de kopposities verder. De wedstrijden zijn vanaf zondagmiddag live op Kozoom te volgen, in de middag dat het NK junioren in Sluiskil ook zijn ontknoping krijgt.

04 februari 2024

SPRUNDEL – De eredivisie driebanden telt in totaal vier echte derby’s in een competitie. Vandaag, zondag, wordt er één van die vier gespeeld in De Drie Zwaantjes in Sprundel. Daar treffen de teams van Dekker/AP en Aartsbouw tegen elkaar, de nummers 7 en 11 van de ranglijst. Van de koplopers en de drie belangrijkste rivalen speelt SIS Schoonmaak thuis tegen DKM Tools. Van de nummers 2 met één matchpunt achterstand spelen twee runners-up tegen elkaar: Team Eekhoorn tegen Bousema Lochem. De wedstrijden zijn om 13.00 uur, live te zien op Kozoom.

SIS Schoonmaak doet het zonder de Belgische kampioen Eddy Merckx, Dallinga zonder de Nederlandse kampioen Jean Paul de Bruijn. Beide toppers spelen dit weekend voor de Deense competitie. Jean van Erp is kopman voor SIS Schoonmaak tegen DKM Tools, Steven van Acker voert het team van Dallinga aan in de uitwedstrijd tegen Cues&Darts, waar Glenn Hofman de kopman is voor Ruben Legazpi, Burak Hashas en Jack van Peer. Mooi detail is dat Jean Paul de Kraker, de Zeeuwse invaller die af en toe meespeelt in de eredivisie, tegenover Burak Hashas, een van de grote talenten in het mondiale driebanden staat.

Team Eekhoorn laat de titelambities zien in de thuiswedstrijd tegen Bousema en zet Nikos Polychronopoulos in als kopman tegen Jeffrey Jorissen. Peter Ceulemans ontmoet zijn Belgische rivaal Johan Loncelle, Frans van Kuyk treft Stefan Galla, Jerry Hermans krijgt Frans van Schaik als tegenstander.

De Sprundelse derby mag een lekker meelevende zaal verwachten voor de wedstrijd van deze zondagmiddag. De wedstrijden zijn: Dave Christiani-Ronny Brants, Barry van Beers-Dirk Weeremans, Gerwin Valentijn-Tom Persyn, Henk Blauwblomme-Ad Broeders.

Sergio Jimenez komt vanuit Spanje over voor de wedstrijd van Zundert tegen Team Nachtwacht. Burgmans Biljarts moet J&F Auto’s bestrijden met Anno de Kleine, Bart Ceulemans op de kopposities tegen Kay de Zwart en Joey de Kok, Marco Janssen maakt zich op voor de match met Therese Klompenhouwer.

De wedstrijden:

SIS Schoonmaak-DKM Tools

Dekker/AP-Aartsbouw-Sprundel

Team Eekhoorn-Bousema

ST Zundert-Team Nachtwacht

Cues&Darts-Dallinga.com

Burgmans Biljarts-J&F Auto/s/New Jorissen

Tekst: Frits Bakker

Foto Barry van Beers (Ton Smilde)

 

Driebanden KNBB Kozoom
Volg ons online