Machtsvertoon van Hoeven team in eerste finale play-offs

L&B Ledermode, bezig aan zijn afscheidstoernee met dit team in  Hoeven. mag al voorzichtig lonken naar de Nederlandse teamtitel na 8-0 winst in eerste ontmoeting tegen Zundert 

07 juni 2019

HOEVEN - De finale om het kampioenschap van de Buffalo league voor teams is na één ontmoeting al dicht bij de definitieve beslissing. De Brabantse derby tussen L&B Ledermode en STZ Zundert, die moet leiden tot de kampioen van Nederland in de eredivisie, gaat morgen, zaterdag 19.00 uur, nog een return tegemoet in D'n Hoek in Zundert, maar na de 8-0 winst voor het thuisteam uit Hoeven en een voorsprong van 50 caramboles moet er een wonder gebeuren om de titel nog in Zundert te kunnen vieren. De buit is bijna binnen voor Merckx en co na het optreden voor eigen publiek in 't Tapperijke.

De pauzestand gaf al reden tot juichen in 't Tapperijke, omdat Dave Christiani en Peter De Backer een riante voorsprong op het scorebord hadden gezet tegen Peter Ceulemans en Barry van Beers. De zorgen voor de bezoekers werden na de pauze alleen nog maar groter, want Roland Forthomme kon lang niet de vorm van de laatste weken op het internationale podium demonstreren en Eddy Merckx mocht daardoor onbezorgd naar de zege gaan. Peter De Backer lanceerde het thuisteam voor de stop met een openingsserie van 11 en bracht die marge ook ruimschoots over de streep tegen Barry van Beers met 40-24 in 32 beurten. Peter Ceulemans bleef langer aanklampen bij Dave Christiani. De enige Limburger in het achtkoppige gezelschap speelde zijn troeven pas na de pauze uit en liep vanaf 27-22 in 16 naar 31-23 in 19 en tenslotte 40-30 in 24.

De 4-0 voorsprong was nog gunstiger door de marge van 26 caramboles in het voordeel van L&B Ledermode. Eddy Merckx deed als kopman een aardige duit in het zakje door Roland Forthomme af te serveren met 40-22 in 20. Dat bracht de partijwinst al definitief binnen, maar verhoogde ook de voorsprong in punten nog eens tot 44. Rik van Beers bewaarde nog iets van de spanning in de wedstrijd tegen Gerwin Valentijn, waarin de thuisspeler eerst leidde met 30-23. De jongste Van Beers sloot terug aan op 32-28 in 27 beurten, maar kon de eer niet redden voor zijn team (40-34 in 34), dat alle hens aan dek moet brengen om de finale nog enig aanzien te geven.
De eindstand: 8-0, voorsprong 50 caramboles.

Tekst: Frits Bakker

Foto: Peter De Backer

 

Buffalo League Driebanden
Volg ons online