Lokaliteiten/clubs besparen op energie

Wij krijgen regelmatig vragen vanuit lokaliteiten en verenigingen voor advies over dynamische, variabele of vaste energiecontracten. Wij zijn geen expert op dit gebied en niemand weet zeker hoe de energiemarkt zich gaat ontwikkelen. Maar wat wel zeker is dat je kan besparen als je wat vergelijking doet. Er zijn naast de bekende energieleveranciers diverse aanbieders speciaal gericht op de sportsector. In dit artikel enkele voorbeelden

30 november 2023

Wij krijgen regelmatig vragen vanuit lokaliteiten en verenigingen voor advies over dynamische, variabele of vaste energiecontracten. Wij zijn geen expert op dit gebied en niemand weet zeker hoe de energiemarkt zich gaat ontwikkelen. Maar wat wel zeker is dat je kan besparen als je wat vergelijking doet. Er zijn naast de bekende energieleveranciers diverse aanbieders speciaal gericht op de sportsector. Sportstroom is zo’n partij. Zie hun website waarop u vrijblijvend een aanbod kan opvragen.

Een andere mogelijkheid is Collectief Over. Zij bieden een dynamisch energiecontract aan voor lokaliteiten en verenigingen.

 

Wat houdt een dynamisch energiecontract in?

Het dynamische contract biedt de groothandelsinkoopprijs met een transparante opslag die dagelijks voor gas en elk uur voor stroom wijzigt. Deze flexibele prijzen zijn een directe weerspiegeling van de marktwaarde, waardoor u nooit te veel betaalt en profiteert van lagere kosten op de lange termijn, zonder de risicopremies van vaste prijzen.

Door een collectieve inkoopstrategie kan Collectief Over aan lokaliteiten en verenigingen lagere opslagkosten bieden.

Voor stroom een opslag van slechts €0,0140 per kWh en voor gas een opslag van €0,060 per m3.

 

Voordelen van en dynamisch contract en daarmee Collectief Over?

  • Kostenbesparing: Dagelijkse groothandelsprijs plus transparante opslag.
  • Flexibiliteit: De mogelijkheid tot dagelijkse opzegging, zonder vaste contractverplichtingen.
  • Transparantie: U betaalt wat de markt dicteert.

Let wel dat er ook nadelen kunnen zijn want niemand weet hoe de prijzen zich het komende jaar gaan ontwikkelen.

Heeft u interesse in een dynamisch contract, vul dan dit formulier in en stuur deze naar wouter@collectief-over.nl. U ontvangt dan een vrijblijvend voorstel Collectief Over.

 

Breder energieadvies/energiecoach

Wilt u een breder energieadvies ga dan naar https://sportnlgroen.nl/sportnlgroen/energiecoach.

De energiecoach maakt een scan van jouw sportclub en laat zien op welke manieren de club kan worden verduurzaamd. Vervolgens kan de energiecoach assisteren bij het Implementeren van de voorgestelde verduurzamingsmaatregelen om de sportclub daadwerkelijk te verduurzamen.

 

Meer informatie op KNBB.nl over energie en duurzaamheid (veelal in relatie tot subsidies):

www.knbb.nl/verenigingen/verduurzaming
www.knbb.nl/energie-1

 

Biljartzalen/clubs/lokaliteiten Duurzaamheid Duurzaamheid/Energie/Vergroening
Volg ons online