Landelijke aanscherpingen Covid-19 per 10 augustus

Aangescherpte maatregelen zijn inmiddels vertaald naar de noodverordeningen, en ook het landelijk sportprotocol is aangepast op de per 10 augustus geldende regels.

Ondanks de aangescherpte maatregelen hoeft het protocol verantwoord biljarten vooralsnog niet te worden aangepast

 

14 augustus 2020

Per 1 juli is het kabinet voor Nederland van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gegaan. Deze stap is per 10 augustus weer enigszins aangescherpt. Naast de landelijke aanscherpingen is het nu ook mogelijk dat er regionaal dan wel per gemeente extra maatregelen worden opgelegd. Daarnaast kondigde Premier Rutte expliciet voor de horeca aan: reserveren, gezondsheidscheck en noteren contactgegevens van gasten.

 

 

De KNBB heeft er begrip voor dat wanneer het aantal besmettingen toeneemt er door de overheid tijdelijk aanvullende maatregelen worden opgelegd. De aangescherpte maatregelen zijn inmiddels vertaald naar de noodverordeningen en ook het landelijk sportprotocol is aangepast op de per 10 augustus geldende regels. De laatste versie van het landelijk sportprotocol kun je hier vinden.

Ondanks de aangescherpte maatregelen hoeft het protocol verantwoord biljarten vooralsnog niet te worden aangepast. De nieuwste versie van het protocol verantwoord biljarten kun je op deze pagina vinden. Indien nieuwe maatregelen van het kabinet daartoe aanleiding geven, of indien de huidige maatregelen toch een aanpassing aan het protocol zouden vereisen, kunnen op een later moment opnieuw aanpassingen van het protocol plaatsvinden.

Als KNBB vinden wij het mooi om te zien dat vele speelgelegenheden in de afgelopen tijd hun locaties hebben aangepast aan de maatregelen en geldende protocollen. We roepen dan ook alle leden, spelers, bezoekers zich aan de regels te blijven houden, zodat we er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat de locaties open kunnen blijven en het aantal besmettingen niet toeneemt.

 

Tekst: KNBB (basis tekst: NDB)
Sfeerfoto ©Ton Smilde

Coronavirus KNBB Veilig sporten
Volg ons online