Laatste kwalificatie in Las Vegas met twee Nederlanders

Joey de Kok en Jeffrey Jorissen nog één kwalificatie verwijderd van het hoofdtoernooi van de World Cup Las Vegas - maar de tegenstanders zijn sterk

30 maart 2022

LAS VEGAS - Het finaleveld in de laatste voorronden van de World Cup in Las Vegas wordt aangevoerd door de Vietnamees Dinh Tien Kang en de Koreaan Ja In Kang. De vierde van in totaal zeven speeldagen gaat in met twaalf poules van drie spelers, die strijden om vijftien plaatsen in het hoofdtoernooi. Morgen (donderdag) komen alle wereldtoppers met Jaspers, Zanetti, Blomdahl, Tran, Tasdemir en Merckx in het toernooi.

De Vietnamees Dinh Tien Dang was twee dagen lang de beste van het hele veld, maandag met 1.428 gemiddeld, op de vierde en voorlaatste dag van de kwalificaties met 1.935 voor Ja In Kang met 1.621, Jeffrey Jorissen met 1.538, Myeong Jong Cha en Robinson Morales met 1.500. Het veld van twaalf poulewinnaars bestond uit zes Europeanen: de Nederlanders Jeffrey Jorissen en Joey de Kok, de Turken Turgay Orak en Muammer Rahmet, de Oostenrijker Herbert Szivach en de Deen Tonny Carlsen. Bovendien keert Arnim Kahofer als beste van de runners-up terug voor de laatste kwalificatie. De bekendste poulewinnaars waren Robinson Morales, Ja In Kang, Luis Aveiga, Huberney Cataño en Tonny Carlsen.

 

 

Luis Aveiga speelde de beste partij tegen Kevin Vasseur (30-15 in 12), maar verloor daarna van Cengiz Karaca met 30-29. De Ecuadoriaanse balgoochelaar werd toch poulewinnaar met twee matchpunten. Robinson Morales versloeg in zijn partijen Maurer en Almarez met 30 in 20 beurten. Jeffrey Jorissen won van Tom Löwe met 30-19 in 26 en van de Koreaan Dong Ryong Kim met 30-10 in 13 onder meer met een serie van 12.

Twee Nederlanders, Joey de Kok en Volkan Cetin, speelden in dezelfde groep. De Zeeuw De Kok won de eerste partij met 30-20 in 28 en ging door winst op de Amerikaan Carlos Mario Villegas (30-21 in 26) met 4 matchpunten en 1.111 naar de volgende ronde. Joey de Kok start de laatste kwalificatieronde vandaag (woensdag) tegen Frank Torres om 18.00 uur West Europese tijd. Hij treft later op de dag de Koreaanse ex-wereldkampioen Sung-won Choi. Zoals de Zeeuwse krant PZC dit mooi kopte: het was een goede gok voor Joey de Kok om naar Las Vegas te gaan!

 

 

Andere interessante koppels zijn Dion Nelin, die tegen zijn WK teamgenoot Jacob Haack Sörensen speelt, Robinson Morales tegen WK finalist en Colombiaanse landgenoot Pedro Gonzalez en Roland Forthomme tegen Jeffrey Jorissen.

De poule-indeling voor de laatste kwalificaties:
Poule A: De Kok, Torres, Choi
Poule B: Hwang, Cataño, Cenet
Poule C: Szivach, Orak, DCA Nguyen
Poule D: Carlsen, DH Kim, MW Cho
Poule E: Aveiga, Salman, JT Kim
Poule F: Kahofer, Rahmet, Quoc Nguyen
Poule G: Nelin, Sörensen, Son
Poule H: Morales, Gonzalez, CB Lee
Poule I: WY Choi, Cha, Seo
Poule J: Forthomme, Jorissen, Do Nguyen
Poule K: Garcia, Kang, Ceulemans
Poule L: Montes, Capak, Dang.

 

Tekst: Frits Bakker
Bewerking: KNBB
Foto Jeffrey Jorissen Las Vegas: Herman van Daalen
Archieffoto Joey de Kok Masters 2021: Ton Smilde

Driebanden USA World Cup
Volg ons online