Laatste discipline NK Pool 2017 in teken strijd EK-spots

Al 120 spelers ingeschreven voor NK 8-ball, waarin Ivar Saris zijn titel verdedigt

Mosconi Cup euforie, met belangrijke rol voor Nick van den Berg, gonst nog na

13 december 2017

Na een week waarin poolbiljart volop in de aandacht stond door de historische overwinning van Team Europe (met Nederlander Nick van den Berg) in de Mosconi Cup, live uitgezonden op Ziggo Sport, en door het WK 9-ball in Qatar met namens Nederland Niels Feijen en Marco Teutscher, vindt komend weekend de afsluitende discipline plaats van het NK Pool 2017.

 

 

Deze vierde en afsluitende discipline van het NK Pool 2017 is 8-ball. Dit wordt gespeeld van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december 2017 in Thurston Rotterdam.

Er hebben inmiddels al meer dan 120 spelers ingeschreven voor de hoofdrondes en het damesevent. De inschrijving sluit donderdag 14 december om 21.00 uur.

 

 

Per hoofdronde zullen acht spelers zich plaatsen voor de finaleronde die op de zondag wordt gespeeld. Regerend Nederlands 8-ball Kampioen is Ivar Saris. Hij zal meedoen met Hoofdronde A. Saris won vorig jaar spectaculair, door in de finale Niels Feijen te verslaan met 8-6. Bij de dames is Melissa Kuys-Rademakers titelhoudster. Kuys-Rademakers won vorig jaar in een spannende finale met 5-4 van Relinde Knijn.

 

 

Tijdens het NK Pool 2017 wordt er gestreden voor EK-spots. Bij de heren plaatst de Top-3 voor het EK Pool 2018. Op dit moment bezetten Jan van Lierop, Marc Bijsterbosch en Tim Jonkman deze posities in het NK-klassement. Bij de dames plaatsen de beste 2 spelers voor het EK Pool Dames 2018. De Top-2 van het NK-klassement bij de dames worden op dit moment ingenomen door Micha Beuriot en Tamara Peeters-Rademakers.

Het NK Pool zal op zaterdag en zondag te volgen zijn via livescoring en livestream op www.nkpool.nl

 

Verslagen voorgaande disciplines NK Pool 2017:

NK 9-ball
NK 10-ball

NK Straightpool

 

Tekst: KNBB Sectie Pool
Foto’s ©Stefan Osnabrug, poster ©Çakti Aswan met foto’s ©Stefan Osnabrug

NK Poolbiljart
Volg ons online