Kraker in Buffalo League: nummer 1 tegen nummer 2!

Jeffrey Jorissen: "Het wordt een heksenketel"

13 april 2018

DEN HAAG - De supporters van het Haagse SIS Schoonmaak, de koploper in de eredivisie driebanden, praten al weken over de aankomende topper. Het thuisteam van Cafe Jorissen maakt zich op voor de onbetwiste topper tegen HCR Prinsen in de Buffalo League. De nummer één speelt zondagmiddag (vanaf 13.00 uur) in Den Haag tegen de nummer twee en het verschil is slechts één puntje. De Hagenaars lopen dus verder uit naar drie, of worden voorbijgestoken door de Haarloërs van Dinand Prinsen. Kan het nog boeiender in de strijd om de koppositie van de hoogste klasse van Nederland?

,,Het wordt een heksenketel voor deze toppartij'', voorspelt Jeffrey Jorissen, een kind van het biljartcafé en vaste speler van het team dat op de landstitel jaagt. ,,Ik verwacht zo'n 125 of misschien wel 150 man publiek. We gaan extra tribunes neerzetten, want alleen uit Brabant komt al een bus met supporters van Jean van Erp van zo'n 40/50 man. En vergeet onze trouwe eigen Haagse aanhang niet, die staan er ook klaar voor. Ik heb zelfs mensen uit Zeeland gehoord die zondag naar Den Haag reizen voor deze wedstrijd.''

Kozoom zendt de wedstrijd zoals alle Haagse thuiswedstrijden live uit op de twee biljarts. Jeffrey Jorissen: ,,Maar nog mooier is natuurlijk om er zelf bij te zijn. Het wordt een echt Haags feestje. We komen al op met walk-on girls en eigen muziek, toeters en bellen zijn toegestaan bij het publiek om er een supersfeer van te maken. Het wordt een competitiewedstrijd zoals nog zelden vertoond.''

 

 

Kozoom/Frits Bakker: Hoe schat je de kansen in voor jullie team na de onverwacht verloren wedstrijd van vorige week, waardoor de voorsprong tot één punt is geslonken?
Jeffrey Jorissen: ,,We verloren in Zundert van een tegenstander die op drie posities gewoon ijzersterk was, dus dan kan het gebeuren. Ik schat nu de kansen half om half. Er is nogal wat voor nodig om de volle buit in Den Haag te houden. De tegenstander, HCR Prinsen, komt op zijn sterkst met Dick Jaspers en Eddy Leppens als kopmannen en Anno de Kleine en Raymund Swertz als de nummers drie en vier. Dat zijn stuk voor stuk sterke spelers.

Kozoom/FB: Hoe is jouw vorm en van de andere thuisspelers, wat verwacht je?
Jeffrey Jorissen: ,,Ach, wat is vorm... de vorm van de dag zal belangrijk zijn en ik ben er zeker van dat alle acht de spelers maximaal willen presteren. Ik zou dus willen zeggen tegen iedereen: mis het niet!. Want na afloop is er ook weer die bekende derde helft, met livemuziek en een dj. Ja, zelfs bij een eventueel verlies.''

 

De Buffalo League is op vier ronden van het einde, met twee teams afgetekend van de rest en een hevige strijd om de derde plaats die recht geeft op de play-offs. Van die achtervolgers is één kandidaat zo goed als afgevallen. DPC van Danny Molier kondigde deze week het afscheid van het team aan, maakt de competitie nog wel af, maar in een sterk verzwakte opstelling. ,,We hebben geen kans meer op de play-offs'', zei de teamcaptain en zaalhouder van 't Oogh van Vlaerding, die zelf als vierde man in de resterende wedstrijden speelt. De andere drie zijn Birol Uymaz, Martin Spoormans en Richard Bitalis.

De teams die wel een serieuze gooi gaan doen naar de derde play-off plaats zijn Team Eekhoorn, L&B Ledermode, Dallinga.com en STZ Zundert. Twee van die teams spelen zondag tegen elkaar. Team Eekhoorn speelt thuis tegen Dallinga.com in een wedstrijd die net zo goed een kleine Nederland-België kan worden genoemd. Twee Nederlanders en twee Belgen strijden in de beide teams om de winst in deze 19e speelronde. Eekhoorn met Van Kuyk, Ceulemans, Miatton en Hermans, Dallinga met De Bruijn, Van Acker, de nieuwkomer Saver (omdat Patrick Vasseur is gestopt) en Dallinga.

L&B Ledermode speelt de uitwedstrijd tegen A1 Biljarts, dat Javier Palazón laat overkomen voor de partij tegen Eddy Merckx. De Veemarkt speelt thuis tegen DPC, 't Hartje van Wanrooy tegen MCR en Bousema Lochem tegen STZ Zundert.

 

 

Raymund Swertz, twee weken geleden Nederlands kampioen in de vijfkamp, is de tegenstander van Jeffrey Jorissen

De opstellingen:

SIS Schoonmaak-HCR Prinsen
Hofman-Jaspers
Van Erp-Leppens
Burgman-De Kleine
Jorissen-Swertz

Team Eekhoorn-Dallinga.com
Van Kuyk-De Bruijn
Ceulemans-Van Acker
Miatton-Saver
Hermans-Dallinga

Bousema Lochem-STZ Zundert
Coklu-Forthomme
Horn-Ceulemans
S. Galla-B. van Beers
De Jaeger-Groot

De Veemarkt-DPC
Jäschke-Uymaz
Wilkowski-Spoormans
Grossjung-Bitalis
Dericks-Molier

A1 Biljarts-Ledermode
Palazón-Merckx
Rudolph-Christiani
Lindemann-Valentijn
Van der Spoel-Tijssens

't Hartje/Van Wanrooy-MCR
Bulut-Frings
Van Havere-Sciacca
Martens-Hoefnagels
Broeders-R. Loenen.

Alle wedstrijden starten om 13.00 uur zondag.

 

Tekst: Frits Bakker
Foto's ©Paul Brekelmans

 

Buffalo League Competitie Driebanden
Volg ons online