Kozoom league over twee dagen: op naar finalefase

De Nederlandse eredivisie komt steeds dichter bij de finalefase waarin de play-off posities op het spel staan. De 17e ronde gaat dit weekend over twee dagen: zaterdag trapt SIS Schoonmaak om 13.00 uur af tegen Bousema en speelt Zundert thuis tegen J&F Auto's. De andere vier wedstrijden zijn zondagmiddag vanaf 13.00 uur, alle partijen te zien op Kozoom.

29 maart 2024

UDEN – De 17e ronde in de Kozoom league,  de Nederlandse eredivisie, is voor veel spelers de aanloop naar de bekerfinale. Zaterdagmiddag om 13.00 uur trappen SIS Schoonmaak en Bousema al af onder meer later op de middag met de topper Eddy Merckx-Martin Horn. De Duitser maakt zijn come-back op de biljarttafel na een ongelukkige voetbreuk en een lange uitschakeling. Het is opletten voor mensen die de wedstrijden in deze ronde willen bezoeken. SIS Schoonmaak en Bousema spelen dus zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur. Zundert en Jorissen treffen elkaar later op de vroege zaterdagavond vanaf 19.00 uur in Den Hoek in Zundert. Alle andere wedstrijden zijn vanaf zondagmiddag 13.00 uur.

De bezetting van de bovenste plaatsen staat op zes speelronden van het einde volop onder druk. Zeker tot en met de zesde plaats wordt de spanning elke week opgevoerd. Veel teams komen dan ook met sterke kopmannen, zoals SIS Schoonmaak met Eddy Merckx, Team Eekhoorn met Nikos Polychronopoulos, Cues&Darts met Robinson Morales en Bousema met Martin Horn.

Cues&Darts, de huidige nummer 4, voelt de hete adem van Bousema en Dekker. Dat heeft Monique Wilkowski, de teamleidster van de Tilburgers, ertoe aangezet zelfs tegen de nummer laatst, Team Nachtwacht, de sterkste line-up te laten opdraven. Robinson Morales is kopman, Glenn Hofman nummer 2 en Ruben Legazpi, nog finalist op het WK landen in Viersen, is de nummer 3, aangevuld met Huub Wilkowski.

Bousema reist ook al met zo’n sterk team naar SIS Schoonmaak, want met Martin Horn, Jeffrey Jorissen, Johan Loncelle en Stefan Galla wordt zeker niets aan het toeval overgelaten. In het SIS centrum is voor zaterdagmiddag een hoog niveau op voorhand gegarandeerd.

Team Eekhoor maakt zich op voor een uitwedstrijd tegen Aartsbouw Sprundel en zal zich geen misstap willen veroorloven. STZ Zundert krijgt J&T Auto’s op bezoek. Dekker/APS Sprundel krijgt het ongetwijfeld niet cadeau tegen DKM Tools, dat Dion Nelin laat overkomen en met Ronny Lindemann, de kopman van de Duitsers op het WK landen, een sterke nummer 2 heeft. Burgmans Biljarts en Dallinga.com spelen om de eerste posities na de kopgroep van zes teams, maar ook met de dreiging dat J&F Auto’s en DKM Tools vanuit de onderste regionen komen opzetten.

Het programma en de opstellingen van speelronde 17:

Zaterdag 30 maart 13.00:

SIS Schoonmaak-Bousema/JBScues

Eddy Merckx-Martin Horn

Raimond Burgman-Jeffrey Jorissen

Raymund Swertz-Johan Loncelle

Martien van der Spoel-Stefan Galla

Zaterdag 19.00:

STZ Zundert-J&T Auto/New Jorissen

Thorsten Frings-Kay de Zwart

Sam van Etten-Joey de Kok

Francis Forton-Therese Klompenhouwer

Danny Geysen-Herman van Daalen

Zondag 13.00:

Dekker/APSprundel-DKM Tools

Dave Christiani-Dion Nelin

Barry van Beers-Ronny Lindemann

Gerwin Valentijn-Davy van Havere

John Roovers-Roland Uijtdewillegen

Cues&Darts/Xtreme-Team Nachtwacht

Robinson Morales-Ismaïl Yasin

Glenn Hofman-Savas Bulut

Ruben Legazpi-Harrie van de Ven

Huub Wilkowski-Frank Martens

Team Eekhoorn-Aartsbouw Sprundel

Nikos Polychronopoulos-Ronny Brants

Peter Ceulemans-Dirk Weeremans

Frans van Kuyk-Tom Persyn

Jerry Hermans-Ad Broeders

Burgmans Biljarts-Dallinga.com

Anno de Kleine-Jean Paul de Bruijn

Bart Ceulemans-Steven van Acker

Marco Janssen-Peter De Backer

Johan Roijers-Berry Dallinga

Tekst: Frits Bakker

Foto Raymund Swertz in team van SIS (Ton Smilde)

 

 

Driebanden Kozoom League Swertz, Raymund
Volg ons online