Koreaanse bond zet eerste stap: LG U+ Cup keert terug

Topspelers, onder wie Dick Jaspers, krijgen in september weer groot toernooi met 60.000 euro voor de winnaar

17 juli 2018

SEOUL - Het hoog gedoteerde LG U+ Cup toernooi in Seoul, met een hoofdprijs van 60.000 euro, keert terug op de international kalender. De oplossing van het conflict tussen de UMB (wereldbond) en de Koreaanse federatie tijdens de 3CC Masters in Seoul, maakt de weg vrij voor de continuering van het toernooi, dat vorig jaar werd gewonnen door Marco Zanetti. De organisatoren verwachten dat het toernooi in de eerste week van september zal worden ghouden. Door de ruzie tussen UMB en KBF werden zowel het LG U+ Cup toernooi als een World Cup in Korea van de kalender verwijderd.

De UMB en de KBF kwamen zondag in Seoul tot een overeenkomst, die als volgt werd beschreven:

x De Union Mondiale de Billard (UMB) en de Korea Billiards Federation (KBF) zijn overeengekomen samen te werken volgens het beginsel van gelijkheid en wederzijds voordeel voor de toekomstige ontwikkeling van onze sport.

x KBF gaat ermee akkoord de regels en voorschriften van UMB statuten te accepteren en te respecteren, en bovendien zal KBF zijn rol als lid van UMB vervullen.

x Zowel UMB als KBF zijn overeengekomen om hun best te doen om conflicten in de toekomst te vermijden of op te lossen.

Vertegenwoordigers van beide partijen ondertekenden een overeenkomst in overeenstemming met de respectieve procedures van elke organisatie. Beide partijen hebben er vertrouwen in dat deze stap een einde zal maken aan een onfortuinlijk ontstaan conflict en vertrouwen op een nieuwe start met een wederzijdse lange termijn relatie.

De Koreaanse federatie heeft twee dagen later al de eerste stap gezet: de LG U+ Cup keert terug op de kalender in de eerste week van september. De exacte datum wordt binnenkort bevestigd. Over de World Cup in Korea, die ook was verwijderd, is nog niet beslist.

Aanvankelijk was de LG U+ Cup gepland op 3 september, maar in april werd het toernooi door het conflict van de kalender gehaald.

Tekst: Frits Bakker

Foto Marco Zanetti (Kozoom)

 

Driebanden Internationaal
Volg ons online