Koplopers naar maximale score in eredivisie

Haagse SIS en HCR Prinsen zo goed als zeker van plaats in play-offs, strijd om derde plaats in Buffalo league in volle gang

25 maart 2018

DEN HAAG - Hij zou geen Glenn Hofman heten als hij voor de partij niet had gezegd: ,,Ik weet het nog niet hoor, Frans van Kuyk is altijd lastig.'' Maar of het nou Eddy Merckx is, Martin Horn, Murat Naci Coklu, Frédéric Caudron of al die Nederlanders die hij op zijn pad kreeg: hij versloeg ze allemaal in een zegetocht die nu al 18 partijen duurt. ,,Ik loop er niet mee te koop hoor, met die namen, want ik kan ook van allemaal verliezen, maar leuk is het wel'', zei hij zondag uiterst bescheiden. Maar net zo prangend is de vraag: wie stopt de Haagse koploper in de eredivisie in zijn race die uiteindelijk naar het kampioenschap moet leiden. Zondag kon de Haagse spionkop weer juichen: SIS Schoonmaak won in eigen huis van Team Eekhoorn, een achtervolger. De score? Heel indrukwekkend: 8-0.

De Glenniator is het prachtige voorbeeld van een speler die in vorm is en samen met Jean van Erp het dit jaar beste team van Nederland naar grote hoogte stuwt. Glenn Hofman stijgt boven zichzelf uit en kijkt in die mooie reeks onder meer terug op overwinningen tegen Merckx, Caudron, Horn, Coklu, Tasdemir, Van Kuyk en Forthomme. Het sterkste wapen van het hele team is de eindsprint: Jeffrey Jorissen won vandaag van Jerry Hermans met een slotserie van 7, Glenn Hofman van Frans van Kuyk met een laatste beurt van 8 (40-22 in 17) en Raimond Burgman sloeg zijn slag tegen Kenny Miatton met een serie van dertien (40-31 in 22). Pats boem, afmaken en een biertje ophalen aan de bar bij pa Jorissen. De gemiddeldes van het team: Glenn Hofman 2.352, Raimond Burgman 1.818, Jean van Erp 1.739, Jeffrey Jorissen 1.176. Wat had Carl Verhoeven, de nieuwe sponsor, voor de start ook weer geroepen: ,,We gaan voor het allerhoogste.'' Waar het schip strandt, zal blijken tijdens de play-offs met de top drie van de reguliere competitie.

HCR Prinsen is na de 6-2 overwinning op de 17e speeldag tegen A1 Biljarts vrijwel zeker van de tweede plaats, voor de derde plaats strijden L&B Ledermode, dat een 8-0 overwinning boekte, Team Eekhoorn (verlies tegen SIS), DPC (verlies tegen 't Hartje/Van Wanrooy) en Dallinga.com (winst op Bousema). Het verlies van DPC was het meest onverwacht. Danny Molier zag zijn team onverwacht onderuit gaan tegen 't Hartje, dat in Peter De Backer en Davy van Havere twee smaakmakers had. De Belgen trokken de winst over de streep tegen Birol Uymaz en David Martinez. De Backer won van Uymaz met 40-24 in 21, Van Havere van Martinez met 40-28 in 25. De maximale winst was ook te danken aan Ad Broeders, die een boeiend gevecht met 40-39 won van Richard Bitalis.

De afwezigheid van Dick Jaspers hield het team van Prinsen niet van een maximale overwinning af tegen A1 Biljarts. Anno de Kleine was de beste winnaar in 20 beurten, Leppens was in 28 beurten aan de finish, Pijl in 29 en Swertz (opende met een serie van 12) in 31 beurten. Voor L&B Ledermode was Eddy Merckx de beste winnaar in 23 beurten en waren Christiani en Valentijn niet veel minder dan de kopman.

Dallinga.com ging tegen Bousema in Lochem met 3-1 de pauze in, omdat Bart Ceulemans na een sterke start (twee keer 8) won van Spilleman en Salman en De Bruijn de winst deelden met 40-40 in 21 (en acht voor Salman in de nabeurt). Op centercourt zag het er daarna somber uit voor Caudron, die door een voortreffelijke Coklu in het eerste part onder de voet werd gelopen met 26-6 en 36-11, maar in de slotfase op 39-15 nog vijf beurten bonus kreeg om de score wat draaglijker te maken: 40-30 in 15. Voor de Zeeuwen was Van Acker weer eens van grote waarde met winst op De Jaeger: 40-31 in 30.

De Veemarkt en Zundert bleven in evenwicht (4-4), maar door de winst van 't Hartje ziet het er voor De Veemarkt weer iets zorgelijker uit onderin de ranglijst. Voor Zundert won invaller Roland Uytdewillegen onder meer van René Dericks met 40-22 in 30.

De stand bovenin:
1 SIS Schoonmaak 17-30
2 HCR Prinsen 17-27
3 L&B Ledermode 17-19
4 Team Eekhoorn 17-19
5 DPC 17-18
6 Dallinga 17-17
7 Zundert 17-17.

Buffalo League Burgman, Raimond Erp, Jean van
Volg ons online