Koplopers maken misstap in Kozoom League: SIS niet meer ongeslagen

Twee van de koplopers in de Eredivisie Driebanden maakten een kostbare misstap: SIS Schoonmaak en Zundert verloren, waardoor Team Eekhoorn op wedstrijdpunten nu de koploper is

29 oktober 2023

De twee koplopers van de Kozoom league, SIS Schoonmaak en STZ Zundert,  hebben in de vijfde speelronde hun kwetsbaarheid getoond. Het team van Carl Verhoeven werd in de eigen speelzaal afgetroefd door J&F Auto’s met 2-6, Topbiljart Zundert verloor de uitwedstrijd tegen Bousema ook met 6-2. Team Eekhoorn profiteerde van die misstappen en is na de thuisoverwinning tegen Dallinga (6-2) de nummer 1 met dezelfde matchpunten, maar met een beter partijgemiddelde. De Oosterhouters gaan aan kop met SIS Schoonmaak en Zundert, op twee matchpunten staan vier teams aangevoerd door Cues&Darts. Onderin staan drie ploegen in de kelder van de eredivisie: Dallinga, DKM Tools en Team Nachtwacht, alle drie met slechts 1 matchpunt uit 5 wedstrijden.

 

 

De afstraffing van SIS Schoonmaak was het meest opvallend, omdat het in eigen huis was tegen de Hagenaars van J&F Auto’s. Daar waren Kay de Zwart en Herman van Daalen de spelers die voor een 4-0 voorsprong zorgden bij de pauze en kon Joey de Kok de score verhogen naar 6-2. Alleen Raymond Swertz was winnaar voor SIS tegen Therese Klompenhouwer met 40-31 in 29. Kay de Zwart was de beste winnaar van de dag tegen Jean van Erp met 40-31 in 22. Herman van Daalen verraste de Duitse debutant Tom Löwe met 40-38 in 44 beurten. Het was de eerste verliespartij voor SIS in eigen huis sinds lange tijd.

Topbiljart Zundert kon niet profiteren van die misstap, omdat het zelf ook onderuit ging bij Bousema/JBScues. Daar was Rik van Beers de man in vorm voor Zundert (40-25 tegen Stefan Galla in (19). Jeffrey Jorissen, die Sam van Etten, de stuntman in de World Cup, versloeg met 40-21 in 21 en Johan Loncelle (winst tegen Francis Forton met 40-29 in 20) waren succesvol voor Bousema. De kopman Martin Horn, finalist in de World Cup tegen Dick Jaspers, versloeg zijn landgenoot Thorsten Frings met 1 carambole verschil: 49-39 in 31.

Team Eekhoorn ging in eigen huis met de volle winst aan de haal tegen Dallinga. Twee uitblinkers in de World Cup stonden tegenover elkaar: Nikos Polychronopoulos versloeg Jean Paul de Bruijn met 40-31 in 31. Peter Ceulemans en Jerry Hermans trokken de volle winst over de streep tegen Steven van Acker en Berry Dallinga in 30 en 17 beurten. Voor Dallinga won alleen Peter De Backer van Frans van Kuyk met 40-19 in 24. Team Eekhoorn stijgt naar de top van de ranglijst, Dallinga zakt naar een benarde positie: samen met DKM Tools en Team Nachtwacht op de laatste plaats met 1 punt uit vijf.

Cues&Darts verspeelde een kostbaar punt in eigen huis tegen DKM Tools, ondanks overwinningen van Robinson Morales en Ruben Legazpi tegen Dion Nelin en Davy van Havere. DKM Tool haalde het eerste matchpunt dankzij Ronny Lindemann, die Burak Hashas versloeg met 40-33 in 28 en Jack Wijnen met winst tegen Volkan Cetin: 40-38 in 39.

Burgmans Biljarts is een sterke middenmoter na de 4-4 tegen Aartsbouw Sprundel met Ad Broeders tegen Johan Roijers als beste man voor Sprundel: 40-15 in 26. Dekker/AP hield Team Nachtwacht in de onderste regionen door 6-2 winst. Berkay Karakurt was de enige winnaar voor Nachtwacht door een overwinning op Dave Christiani met 40-35 in 24. Gerwin Valentijn was een prima winnaar tegen Harrie van de Ven met 40-13 in 18.

De beste partij van deze speeldag was van Jerry Hermans in 17 beurten.

 

Tekst: Frits Bakker.
Foto Kay de Zwart (Ton Smilde)

 

Driebanden Kozoom League
Volg ons online